Kako je Junajted uspeo da dovede Ronalda?

Autor: Sportske Net
ponedeljak 30.08.2021.
08:32
Izvor: Sportske.net

Nije bio deo plana, ali...

EPA/KIMIMASA MAYAMA
EPA/KIMIMASA MAYAMA

Povezane vesti

Mančester junajted je uspeo da vrati Kristijana Ronalda, kako prenosi "Miror" samo zbog njihovog "jedinstvenog poslovnog modela".

Prema onima koji su bili uključeni u dogovor o vraćanju petostrukog dobitnika Zlatne lopte u Junajted, veliki komercijalni uticaj kluba bio je jedini način na koji se dogovor mogao postići.

Klub iz crvenog dela Mančestera ima 37 finansijskih i globalnih komercijalnih sponzora, uključujući i sponzora opreme "Adidas" i sponzora majice "Timviver" i upravo su ovi unosni ugovori olakšali dogovor Ronaldu.

Nije Ronaldo bio u planu u uprave "crvenih đavola", pogotovo nakon finansijskog poduhvata oko Sanča i Varana. Međutim, posle Sitijevog pokušaja da ga potpiše, ubacio se u trku, u kojoj je verovatno odmah bio viđen kao pobednik.

Sa njihovim letnjim budžetom za transfer od 114 miliona funti potrošenih na Sanča i Varana, izvršni direktor Ed Vudvord morao je da se pozabavi struktuiranjem dogovora kako bi Junajted mogao ponovo da dovede Kristijana. 

U onome što je opisano kao „ nekoliko ludih dana“, Junajted je mogao dati ponudu od 12,8 miliona funti, plus 6,8 miliona funti bonusa (oko 23 miliona evra) što je Juventus prihvatio.

Junajted se tada konsultovao sa svojim glavnim finansijskim partnerima i tada su mogli ponuditi Ronaldu platu od 500.000 funti nedeljno, čime je postao najplaćeniji igrač Premijer lige.

Ipak, razmišlajjući logično i zdravorazumski, po potpisivanju ugovora i dogovaranju broja, dresovi Kristijana Ronalda saasvim sigurno nadoknadiće sve troškove ovog transfera, i dolazak Portugalca će se tek isplatiti. 

Takođe, čelnici Junajteda se nadaju da će povratak Ronalda na neki način da skine "ljagu" sa kontroverznih vlasnika kluba, Glejzera, koji su omraženi kod pristalica kluba.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke