Kako je Juventus ispustio Haland-Mbape tandem?!

Autor: Stefan Matić
subota 20.02.2021.
14:37
Izvor: Sportske.net

"Bjankoneri" su mogli da osiguraju budućnost kluba.

 EPA-EFE/ALBERTO ESTEVEZ
EPA-EFE/ALBERTO ESTEVEZ

Povezane vesti

Liga šampiona nam se vratila a u prvi plan su izbili Kilijan Mbape i Erling Haland. 

Francuz je predvodio svoj PSŽ u pobedi na "Nou Kampu", Barselona je primila čak tri gola od mladog napadača. Veče posle toga, Haland je impresionirao. 

Norvežanin je po sopstvenom priznanju dobio inspiraciju od Mbapea, "nastradala" je Sevilja kojoj je napadač Borusije dao dva gola i namestio jedan gol u pobedu svog tima rezultatom 3:2. Već neko vreme se za ovaj dvojac otimaju velikani, Mbape je velika želja Reala i Liverpula - Haland se pored Madriđana dovodi i u vezu sa prelaskom na Ostrvo.

A svojevremeno su mogli da nastupaju u crno-belim bojama Juventusa. Tutosport prenosi kako su "bjankoneri" razmišljali o Mbapeu još 2016. godine, tada je igrao za Monako a "kneževi" su potraživali pedeset miliona evra. Juve je odbio, Mbape je prešao dve godine kasnije u PSŽ za sumu od 180 miliona evra. 

Kod Norvežanina izgleda da je on sam presudio. 2017. godine posetio je Vinovo, 17-godišnjak je obišao trening centar Juventusa. Torinski tim je bio spreman da uloži 4 miliona funti, ali Haland se odlučio da krene sa manjim klubom i prešao u RB Salcburg. Mino Rajola je takođe verovao da je prelazak u Austriju ulaganje u budućnost. I nije pogrešio. 

Ronaldo-Mesi era je polako na svom zalasku, da li je Mbape-Haland novo rivalstvo svetskog fudbala. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Oldboy
Sunday, 21.02.2021
09:26

Ajde molim te tekst, kako su mogli tandem Mesi Nejmara da dovedu samo da su hteli

avatar
Badr®Hari
Saturday, 20.02.2021
14:53

Pa oni su 2018. osigurali budućnost kluba kada su doveli izlizanog. 😂 On im je prošlost, sadašnjost i budućnost, on im je sve. 😂Da njega nemaju mogli bi da ugase klub, a ti Halandi i Mbapei nisu izlizanom ni za crno ispod nokta. 😂😂😂