Kako je ovo moguće, Dani Olmo je u pet klubova samo "plan B"?!

Autor: Boris Jovanović
sreda 17.07.2024.
07:41
Izvor: Sportske.net

Izgleda da nije baš tako tražen kako smo očekivali...

EPA-EFE/FILIP SINGER
EPA-EFE/FILIP SINGER

Povezane vesti

Dani Olmo je jedan od heroja tek završenog šampionata Evrope, ali iako ima klauzulu od oko 60 miliona evra i mnogo je zainteresovanih, problem za bivšeg igrača zagrebačkog Dinama je što je u gotovo svim varijantama on "plan B" za vodeće klubove.

Pomenuta klauzula u ugovoru španskog fudbalera važi još nekoliko dana, ali za sada nema nagoveštaja da se nekome žuri.

Tako na primer Bajern čeka da proda Komana, a i da se to desi, radije bi platili Dezirea Doua klinca iz Rena koji ima 19 godina i može da igra na više pozicija u sredini i spolja u napadu.

Kada je Barselona u pitanju, prva meta je Niko Vilijams, priča se da Hansi Flik nije baš posebno zainteresovan za Olma koji je dete "La Masije" i Katalonac po rođenju. 

PSŽ nije ozbiljna priča, oni hoće Hulijana Alvareza ili Osimena, a kada je Argetninac u pitanju, i Atletiko Madrid bi ga kao zamenu za Moratu. Postojala je priča da bi upravo Alvarez mogao da otvori prostor u redovima "Građana" za Olma, ali sigurno da taj transfer neće biti realizovan pre nego što fudbaleru Lajpciga istekne klauzula.

Liverpul kao prvu metu vidi Entonija Gordona, navodno ni Arne Slot nije siguran kako bi uklopio Olma, njemu je potrebniji igrač koji može da pokrije spoljne pozicije u napadu, pogotovo ako ode Luis Dijaz.

Mančester Junajtedu takođe treba drugačiji tim fudbalera, Žoao Neveš je meta, mada je Portugalac preskup, u to "Đavoli" moraju da pokriju neke druge pozicije u timu, pa je priča o Olmu ipak nerealna u ovom trenutku. Ni Čelsi nema poziciju u rosteru za Španca i oni traže nekoga ko pruža garancije spolja, mada je Olmo pokazao da može da se snađe kraj desne aut linije u ofanzivi.

Kako rekosmo, klauzula ističe 20. jula, za sada nema nekih indicija da će je neko aktivirati. Sam igrač kaže da ne brine i da je leto dugo. Istina, ako istekne pomenuta transfer klauzula, Lajpcig će tražiti za svog igrača najmanje 80 miliona evra...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke