Kako je PSŽ doveo Mesija bez kršenja finansijskog fer-pleja?

Autor: Nemanja Janošev
sreda 11.08.2021.
11:48
Izvor: Sportske.net

Pitanje svih pitanja.

EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON
EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Povezane vesti

Prvi čovek Pari Sen Žermena Naser Al-Kelaifi odgovorio je na pitanje na koji način je klub uspeo da izbegne kršenje finansijskog fer-pleja posle dolaska Lionela Mesija.

Njegov dolazak u Pariz, osim što je izazvao potpuni zemljotres u svetu fudbala, pa i sporta, pokrenuo je brojna pitanja. Pre svih: Kako PSŽ uspeva da isposluje ovakav dogovor bez kršenja finansijskog fer-pleja?

"Čekao sam ovo pitanje! Mi smo uvek bili pažljivi prema FFP-u. To je uvek prvo što proverimo kada potpišemo nekoga. Mislim da se vi, mediji, morate fokusirati na pozitivne, a ne samo na negativne strane ovih poteza. Imali smo kapacitete da angažujemo Mesija i uvek poštujemo pravila. Brojevi za samo tri dana će vas šokirati", naveo je Al-Kelaifi.

Ništa, čekamo brojke znajući da su u timu Parižana imena poput Mesija, Nejmara, Mbapea, Ramosa, Donarume, Di Marije, Vajnalduma...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mangus
Wednesday, 11.08.2021
11:52

Pa prosto. 30 miliona bonus i tolika plata. To ulazi u ovu obracunsku godinu. Ali imaju lufta, a u ovu godinu ce uci i zarada od Mesijevog imena. Trofeji, prodaja prava i robe sa njegovim imenom, novi sponzori... Dace mu 60, dobice 100. Matematika je jasna. Ronaldo je Juventusu samo kroz prodaju dresova doneo preko 75 miliona ako se dobro secam. Plus, karte, pratioci, sponzori ...