Kakva saga - Benfika odbila novu megalomansku ponudu Čelsija!

Autor: Mladen Heleta
četvrtak 05.01.2023.
12:00
Izvor: Sportske.net

Portugalci odbili 90.000.000 i trojicu igrača, a jedan od njih je Ziješ.

EPA-EFE/Friedemann Vogel
EPA-EFE/Friedemann Vogel

Povezane vesti

Vezni fudbaler Enco Fernandez je sve dalje od transfera u Čelsi. 

Portugalski "Maisfutebol" objavio je sinoć da Benfica i Čelsi nikako ne mogu da se dogovore oko odštete i da je teško očekivati da će se nešto po tom pitanju promeniti. Benfika je stalno insistirala na celoj odštetnoj klauzuli od 120.000.000 evra, što Englezima navodno nije padalo na pamet da plate.

Novinar Fabricio Romano sinoć je objavio da Čelsi nikada nije imao nameru da plati Argentinca više od 85.000.000 evra, što je premalo za tim iz Lisabona. Portugalcima novac nije hitan, ne žuri im se sa prodajom Fernandeza i spremni su da čekaju koliko god treba da za njega dobiju onoliko koliko traže.

Portugalski list "Rekord" u današnjem izdanju objavio je detalje Čelsijeve poslednje ponude koju je Benfika odbila. Englezi su ponudili 90.000.000 evra i čak trojicu igrača. Jedan od njih je Hakim Ziješ, koga je Čelsi na leto 2020. godine platio Ajaksu 40.000.000 evra.

Marokanca je Čelsi hteo da pošalje u Benfiku za Fernandeza, a u Lisabon bi ispratio i napadača Datru Fofanu i vezistu Santosa, dvojicu igrača koje je doveo ove zime iz Moldea, odnosno Vaska da Game. Ali, Benfika je i to odbila.

"Rekord" piše da su na sastanku u Londonu bili predstavnici Čelsija, te predsednik Benfice Rui Košta, sportski direktor Pedro Braz i poznati menadžer Žorž Mendeš, koji je služio kao posrednik na tom sastanku.

"Atmosfera je bila dosta napeta. Čelnici Benfike očekivali su da će Čelsi podebljati svoju ponudu, što se nije dogodilo. Stav Benfike je jasan - 120.000.000 evra, koliko iznosi odštetna klauzula. Čelsi je ponudio igrače i manji iznos, ali Benfika na to nije pristala i dogovor je propao", piše "Rekord".

Enzo Fernandez, koji će 17. januara napuniti 22 godine, u Benfiku je stigao prošlog leta iz River Plejta za 14.000.000 evra i 25% od budućeg transfera. Za Benfiku je odigrao 25 utakmica. Nedavno je blistao na Svetskom prvenstvu u Kataru, na kom je sa Argentinom osvojio šampionsku titulu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke