Kakva sinergija! Mendeš opet "namešta" igrače Murinjo, posle Džedsona, stižu još par menadžerskih igrača u Totenhem!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 16.01.2020.
13:48
Izvor: Sportske.net

Kada pogledate Murinjovu karijeru, mnoge stvari su jasnije...

EPA/JUAN CARLOS HIDALGO
EPA/JUAN CARLOS HIDALGO

Povezane vesti

Žedson Fernandez je stigao u Totenhem, ali to je tek početak. Sada će se videti Murinjov uticaj, makar tako smatraju navijači "Pevaca", a jasno da će, kao i obično, iza transfera stajati Mendeš.

Jer, gde je on, tu su i igrači koje Murinjo kupuje. Zamena za Kejna neće biti Ze Luiš, problem je jasan, radna dozvola za igrača sa Kape Verde je nemoguća misija. On je po povratku iz Rusije dao sedam golova u dvanaest utakmica, ali transfer nije moguć.

No, ne sumnjajte, Mendeš će već naći rešenje za Murinja. Osim što mu je menadžer i advokat, jedan od najvećih menadžera u svetu fudbala ima zaista dugu saradnju sa klijentom. Kada Murinjo preuzme posao, često stignu Mendešovi igrači.

Tako je bilo još 2004. kada je "Posebni" preuzeo Čelsi i doveo sa sobom Paula Fereiru i Karvalja, a kasnije je doveo i Maniša na pozajmicu.

Posle otkaza u Čelsiju, Murinjo je otišao u Italiju, setimo se samo Kvarežme koji je proglašavan dva puta za promašaj, odnosno "Zlatnu kantu" godine, a onda u Realu počeli su da stižu Mendešovi igrači. Anhel di Marija je plaćen 40 miliona, Fabio Koentrao je stigao takođe iz Benfike, a u timu je Mendeš već imao Ronalda, Pepea, tog leta je doveo i Karvalja.

Pričalo se tada da kontroliše i svlačionicu, a kada se Murinjo vratio u Čelsi, došlo je do nove saradnje. Vilijan i Atsu su dovedeni na leto, u Čelsiju je bilo teže jer je radila i "jevrejska" veza preko El Zahavija.

Zatim je Murinju doveo Dijega Koštu i Felipea Luisa iz Atletika, a vratio je i Drogbu. Kasnije je stigao i Radamel Falkao koji je bio povređen. U Junajtedu nije uspeo da se nametne pored Rajole, koji je povratak Pogbe uslovljavao dovođenjem svojih igrača, Mihtarijana i Ibrahimovića. Naredne godine je doveo i Lindelefa, pa Dioga Daloa iz Portoa pre nego što je Murinjo smenjen.

I sada Totenhem, stiže Gedson, saradnja između Mendeša i Murinja se nastavlja, niko ne sumnja da će neki od Mendešovih igrača stići u Totenhem do kraja zime.

Pominje se Kanselo koji nije dobio šansu posle dolaska iz Juventusa u Siti, kao i štoper Benfike Ruben Dijaz. Mendeš predstavlja i Fauzija Gulama koga Napoli želi da se oslobodi. Međutim na spisku nema baš napadača kvaliteta Totenhema, pa se pominje Pjontek, s tim da Murinjo nije oduševljen i traži nekog drugog igrača.

U svakom slučaju, Mendeš će spremiti nešto...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Stevan Mikša
Thursday, 16.01.2020
19:04

Mnogo ste nestrucni! Di Marija je doveden u Real iz Benfike 2010. za 22 miliona! Kakvih 40?

avatar
Carina_11303
Thursday, 16.01.2020
16:32

Trebalo bi ovo ispitati. Ne izgleda kao da su tu cista posla.

avatar
LFC*19
Thursday, 16.01.2020
16:06

Svi treneri to rade. Zbog toga sam prestao da volim Antića poslije onog prvenstva u Africi i smatrao "fudbalski neobavijestenim ljudima" svakoga ko ga je branio govoreci da nemamo boljeg. Imamo prijatelji, svaki posten covjek u nasoj zemlji je bolji pa bio i prosjak. Zasto moras da se utališ u svaku rabotu, pa i kad te zemlja tvoja zovne ti sa sinom vodis 5 6 igraca bez kluba prakticno da ozivis sinu posao. I neka to, kad je dobio parnicu protiv FSS rekli su antićevci "Neka im je uzeo pare". Cudan smo narod. Evo Murinja ce mozda sad i neki osuditi koji ne osudise Antica tada, mozda su bili mladi, a mozda i ne razmisljaju. I murinjo je dobar trener, neka se tali, to je za primjer!