Kakva tužna priča, pa tek su došli, Barsa mora da ih proda! Idu i starteri!

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 19.07.2021.
11:41
Izvor: Sportske.net

Barselona u strašnim problemima...

EPA-EFE/TONI ALBIR
EPA-EFE/TONI ALBIR

Povezane vesti

Barselona je i dalje ni na nebu, ni na zemlji. Sve što su uradili do sada nije dovoljno, ni to što se Mesi odrekao polovine plate kako bi olakšao klubu koji se davi u dugovima. Slično bi trebalo da učine Pike i Serhi Roberto još dva produkta La Masije, ali klub i dalje neće moći da registruje, ne samo Mesija, već i ostala pojačanja, dok dodatno ne smanji budžet za plate.

U idealnom svetu, klub bi napustili Dembele i Kutinjo koji imaju astronomske plate, bruto bi klub na njima uštedeo više od 40 miliona evra. Ali, Dembele je povređen, a ugovor mu istiće naredne godine, sada ga niko neće kupiti. Što se tiče Brazilca, on traži klub, ali bez ikakve šanse da nađe angažman gde bi imao platu u Barseloni.

Pjanić je na izlaznim vratima, ali bi klub morao da ga pusti bez obeštećenja, kako bi se odrekao plate od osam miliona po sezoni.

Zbog svega toga, moraće da žrtvuju Grizmana koji zauzima ogroman prostor u budžetu, posle Mesija je najplaćeniji igrač, recimo da sa bonusima zarađuje 20 miliona evra. Ako bi ga menjali za Saula, za koga je pitanje da li im treba, uštedeli bi oko 11 miliona neto.

Ali, izgleda da Grizman nije jedini standardan igrač koji mora da ode. Barselona prema informacijama iz španskih medija traži kupce za Seržinja Desta koga su praktično doveli pre manje od godinu dana, uz Amerikanca, na listi za prodaju ostaje Umtiti koji ne želi da ode, ali i Lengle koji je bio standardan, ali dolaskom Erika Garsije gubi verovatno mesto u timu. 

Dest bi mogao da završi u Bajernu ili Interu koji traže desnog beka, dok Lengle privlačio pažnju Evertona, ali i Totenhema, PL klubova koji traže štopera. Za Umtitija nema interesovanja, pre svega zbog plate, ali i učestalih povreda, i dalje se pominje bivši klub Lion, ali je naučna fantastika da plaćaju njegovih četiri miliona po sezoni. On recimo zarađuje više od Lenglea koji je bio standardan. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke