Kao grom iz vedra neba – Suarez bi mogao u Dortmund!

Autor: Mladen Heleta
sreda 20.07.2022.
13:40
Izvor: Sportske.net

Urugvajcu se otvorila opcija za Borusiju, nakon što je Ale oboleo od raka testisa.

​EPA-EFE/Alberto Valdes / POOL
​EPA-EFE/Alberto Valdes / POOL

Povezane vesti

Jedan od najboljih napadača sveta u protekloj deceniji Luis Suarez napustio je madridski Atletiko po završetku prošle sezone i još uvek nije poznato gde će nastaviti svoju bogatu karijeru.

Iako je bilo nagoveštaja da će se prgavi Urugvajac vratiti u Južnu Ameriku i zadužiti dres argentinskog velikana River Plejta, on ipak želi da ostane u Evropi i da na najvišem mogućem nivou brusi formu za Mundijal u Kataru.

Suarez (35) je u potrazi je za novim klubom, a danas stiže informacija kako bi prekaljeni centarfor karijeru mogao nastaviti u Borusiji iz Dortmunda.

Šampion Evrope iz 1997. godine našao se u velikom problemu, pošto je njegovo najveće pojačanje Sebastian Ale iznenada morao da napusti pripreme, jer mu je otkriven tumor na testisima.Reprezentativac Obale Slonovače zbog toga neko vreme neće biti dostupan ekipi, a Suarez bi svakako bio idealna zamena za njega.

“Sky Germany” piše kako su Suarezovi agenti ponudili Borusiji njegove usluge i sada se čeka odluka čelnika “milionera”.

Popularni “El Pistolero” je karijeru počeo u Nacionalu iz Montevidea, a potom se otisuno u Evropu i sa velikim uspehom igrao za Groningen, Ajaks, Liverpul, Barselonu i Atletiko. Za reprezentaciju Urugvaja upisao je 132 nastupa i postigao 68 golova. Biće predvodnik ove selekcije na predstojećem Svetskom prvenstvu.  

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke