Kasting za Barsinog desnog beka, četiri imena u igri, Kanselo otpada?

Autor: Milovan Longinov
subota 05.08.2023.
15:00
Izvor: Sportske.net

Barsa traži novog desnog beka.

EPA-EFE/Biel Alino
EPA-EFE/Biel Alino

Povezane vesti

Kapiten Serhi Roberto je vraćen u vezni red, a Seržinjo Dest je odavno precrtan, tako da će Barselona morati da traži desnog beka do kraja prelaznog roka.

Žoao Kanselo je najveća Ćavijeva želja, ali je problem što Mančester siti želi momentalno da ga proda, a Barsa bi najpre da ga pozajmi do narednog leta. Baš zbog toga je uskočio u prvi plan odlazak u Saudijsku Arabiju, iz koje Portugalac ima unosnu ponudu.

Ipak, na Barsinoj listi su još trojica igrača - Ivan Fresneda, 18-godišnji as Valjadolida i mlade reprezentacije Španije, koga želi Deko, kao i dobro poznato ime Huan Fojt i Arnau Martinez iz Đirone.

Huan Fojt (25) takođe zvuči kao nedostižna želja, jer Viljareal ne želi da ga proda, a klauzula je preko 50 miliona evra. Ćavi odavno želi Fojta kao defanzivnijeg desnog beka koji bi doneo balans sa znatno ofanzivnijim Baldeom na levoj strani.

Fresneda je navodno dogovoren i trebalo bi da pređe za 10+5 miliona evra, ali nije nemoguće da ode na pozajmicu da se kali, ako dođe iskusniji bek.

Četvrta opcija je Arnau Martinez (20), odlični desni bek Đirone, koji ima klauzulu od 20 miliona evra, i dugo se povezivao sa Atletikom iz Madrida, ali je navodno zbog Barse odbio tu ponudu. 

Kanselo je preskup, baš kao i Fojt, Fresneda je realna opcija, ali je još uvek "zelen", dok je Arnau Martinez dete kluba, ponikao je u "La Masiji" i jedan je od najboljih bekova La Lige iz prošle sezone.

Ko je najbolja opcija?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke