Keita i Oks napuštaju Liverpul i to besplatno

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 16.01.2023.
16:30
Izvor: Sportske.net

Kraj?

EPA-EFE/PETER POWELL .
EPA-EFE/PETER POWELL .

Povezane vesti

Tandem Liverpula bi mogao da napusti klub na kraju sezone i to bez obeštećenja.

Nabi Keita i Aleks Okslejd-Čemberlen su u poslednjoj godini ugovora, a uprava Liverpula ne razmišlja o nastavku saradnje. 

To sa jedne strane i nije iznenađenje, obojica godinama kubure sa povredama, nikada nisu pravili preteranu razliku na terenu u toj meri u kojoj se očekivalo.

Keita je plaćen čak 60 miliona evra leta 2018. godine, dobio je Džerardovu "osmicu", ali to poverenje nije opravdao. Iako je imao dobrih trenutaka, ni u jednoj sezoni nije uspeo da izgura bez povreda, sa dobrim partijama u kontinuitetu.

Oks je po tom pitanju pružio još manje. Stigao je iz Arsenala leta 2017. za 38 miliona evra, imao je svojih perioda kada je igrao dobro, ali je već tri godine u konstantnom padu. 

Okslejda-Čemberlena niko ne vidi kao startera, pa čak ni igrača sa klupe koji donosi potrebnu razliku kada je to potrebno, pa ni ne čudi što je klub spreman da ga pusti i bez obeštećenja. 

Ostaje da vidimo šta će biti sa Firminom, koji je takođe u poslednjoj godini ugovora, ali za koga je Jirgen Klop više puta javno rekao da želi da ostane. 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke