Kejnov transfer bi i Šireru prijao, zna se i zašto

Autor: Aleksandar Golubović
četvrtak 15.04.2021.
20:50
Izvor: Sportske.net

Boji se da ga ne ugrozi.

EPA-EFE/Tim Keeton
EPA-EFE/Tim Keeton

Povezane vesti

Legendarni engleski fudbaler Alan Širer uveren je da će predstojeće leto biti ključno za napadača Totenhema Harija Kejna ukoliko misli da promeni sredinu.

Kejn je već deceniju u Totenhemu i sada je u godinama kada bi trebalo da napravi iskorak u karijeri, a prema mišljenju nekadašnjeg engleskog napadača sada je prava prilika da to učini.

"Hari će za tri meseca napuniti 28 godina što znači da dolazimo do ključnog trenutka. Sada je u najboljim godinama. Gde god da ode zagarantovani su mu golovi. Klub koji ga dobije računaće na njega tri ili četiri godine, kako bi isplatio uloženi novac. Za 12 meseci to će biti mnogo teže", rekao je Širer za britanski "Atletik".

Problem za zainteresovane klubove je što Kejnov ugovor sa Totenhemom ističe tek na leto 2024. godine i to je prema Širerovom mišljenju odličan posao koje je rukovodstvo londonskog kluba načunilo pre tri leta.

"Sa druge strane, nisam toliko uveren da je sve to bilo dobro za Harija, iako je u to vreme svet delovao pozitivnije za Sparse. Hari više nije optimističan kao tada kada je reč o osvajanju Premijer lige", rekao je Širer.

Krajem aprila Kejn će imati priliku da osvoji Liga Kup na meču protiv Mančester sitija, što je jedini trofej koji je ostao Totenhemu u igri.

Podsetimo, Širer je najboljih strelac u istoriji Premijer lige sa 260 golova, a od TOP10 strelaca aktivan je još samo Kejn, koji je sa 162 na devetom mestu i jedini ima realnu šansu da ga ugrozi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke