Kejnova klopka, dve stvari prava barikada, šta sada?

Autor: Boris Jovanović
petak 02.04.2021.
09:34
Izvor: Sportske.net

Hari Kejn u gotovo bezizlaznoj situaciji...

EPA-EFE/Laurence Griffiths / POOL EDITORIAL USE ONLY
EPA-EFE/Laurence Griffiths / POOL EDITORIAL USE ONLY

Povezane vesti

Hari Kejn želi da ode. Bez Lige šampiona, bez trofeja, bez šansi da se bori za velike stvari, on oseća da mu vreme ističe i to je veliki problem za čoveka koji ima 28 godina, veran je "Pevcima", ali hoće veće izazove.

Kapiten Engleske je na raskrsnici, veruje se da bi ga klub prodao jer imaju finansijske probleme, ali navodno, od toga neće biti ništa.

Klopka za Kejna su dve stvari. Jedna je pandemija koja je oslabila vodeće klubove sveta, a druga tvrdi Danijel Livi, on ne želi ni da pregovara sa ostalim engleskim klubovima o prodaji svog najboljeg igrača.

Cena je paprena, Kejn bi košta oko 180 miliona evra, doduše, moguće je verovatno da Totenhem spusti maksimalističke zahteve, ali i dalje će to biti nedostižno za klubove sa kontinenta.

Real nema toliki novac, i da ga imaju, uložili bi u Mbapea ili Halanda koji su mlađi, Barselona ne može ni da sanja o ovom transferu, a PSŽ se ohladio kada je čuo cenu.

Bajern svakako neće platiti taj novac, čak iako ga ima. Oni ne žele ni Halanda, produžiće ugovor sa Levandovskim i verovatno mu priključiti nekog jeftinijeg napadača.

Dakle, za Kejna nema izlaza, ugovor mu traje još tri sezone, potpisao ga je 2018. godine. On po sezoni zarađuje nešto više od 11 miliona evra, daleko najviše u klubu, a neki milion više bi mogao da dobije u većim klubovima.

Ali, novac nije problem već ambicije Totenhema i nemogućnost da osvaja trofeje.

No, Livi suzama ne veruje, on želi da zadrži svog najboljeg igrača koji je ove sezone postigao 22 gola i imao 15 asistencija u svim takmičenjima. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke