Kežman saopštio Sergejevu odluku? Sad je samo pitanje načina...

Autor: Boris Jovanović
utorak 04.04.2023.
19:55
Izvor: Sportske.net

Zna gde neće igrati...

EPA-EFE/ROBERTO BREGANI
EPA-EFE/ROBERTO BREGANI

Povezane vesti

Odluka je doneta, nema produžetka ugovora.

Kako pišu rimski mediji, Sergej-Milinković Savić neće produžit ugovor sa Laciom koji pristaje da se ugradi i otkupna klauzula. Mateja Kežman njegov agent je to i saopštio Lotitu i Tareu koji su nudili više od 4 miliona po sezoni plus bonuse. 

Prema zamisli Rimljana, Sergej bi obavezu produžio za par sezona, do 2026. čime bi Lacio udaljio mogućnost da ode bez obeštećenja. To bi bio novi produžetak, Srbin je nekoliko puta na ovaj način povećavao zaradu, ali već sada sa bonusima zarađuje 4.5 miliona i najplaćeniji je igrač u novijoj istoriji "Nebesko-plavih", tačnije od prelaska Lacija u ruke Lotita, 2004. godine.

Postoje dva načina, jedan je da ga prodaju na leto, drugi da ga zadrže i 12 meseci kasnije ostanu bez obeštećenja.

Naravno, prvo je prioritet, ali to znaju i zainteresovani klubovi, niko neće platiti 40 miliona evra za Milinković-Savića, već danima se priča da bi Arsenal mogao da uplati do 30 sa bonusima, ni cent više.

Sam igrač je naravno rekao da će sve biti poznato u budućnosti, da ne razmišlja o novom ugovoru, ali čini se da mora dalje. Pitanje je kada i da li uz obeštećenje ili bez njega godinu dana kasnije. 

Lotito je takav pregovarač da italijanski klubovi neće reagovati, pa je izvesnije da odlični vezista završi u PL ili eventualno Primeri, nego da ostane u Italiji.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke