Kilijan Mbape - počinje odbrojavanje

Autor: Sportske Net
petak 30.07.2021.
11:25
Izvor: Sportske.net

Postoje dve opcije.

EPA-EFE/IAN LANGSDON
EPA-EFE/IAN LANGSDON

Povezane vesti

Verovatno najfrekvetnije ime i prezime u Madridu proteklih nekoliko meseci jeste Kilijan Mbape. 

Francuz je, kao što je već svima poznato, rekao klubu da ne planira da produži saradnju, pa mu ugovor ističe na leto 2022. godine. Međutim, Parižani, iako su verovatno ekonomski najstabilniji i najjači klub u Evropi, ne žele da se odreknu usluga mladog napadača i očigledno su spremni da propuste stotinu i više miliona zbog njega. 

S druge strane, Real Madrid još uvek negde veruje da će PSŽ popustiti i neće odoleti velikoj svoti novca koju je klub spreman da ponudi. Drugi argument je „modus operandi“ izveden potpisivanjem Davida Alabe i postoji mogućnost da isto urade sa Mbapeom. 

U subotu 31. počinje odbrojavanje. PSŽ-u će ostati mesec dana da odluči da li želi da dobije značajnu sumu za svoju zvezdu, oko 150 miliona, jer će od 1. septembra, dan nakon zatvaranja tržišta fudbalskih transfera u Francuskoj i Španiji, ostati samo četiri meseca za beli klub da potpiše pravni ugovor sa Mbapeom. To su učinili sa Alabom i nameravaju da učine sa još uvek igračem PSŽ-a. Do tada Mbape se neće javno izjašnjavati, ali neće davati ni nadu čelnicima "svetaca" da će u naredna četiri meseca postići ono što nisu uspeli u poslednje tri godine, da obnove ugovor. 

Ono što je najvažnije, jeste da je Real spreman i na dolazak Mbapea u avgustu, ukoliko Parižani promene odluku. Klubu u kasi sa prodajom Varana ima oko 170 miliona evra na raspolaganju. Ukoliko se se dogodi da prodaju Odegarda, Jovića ili Sebaljosa, "los blankosi" će imati oko 200 miliona u svom budžetu. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke