Klop razgleda tezge na "pijaci", sviđa mu se blistavo voće

Autor: Nemanja Janošev
petak 18.06.2021.
11:10
Izvor: Sportske.net

Liverpul prati dešavanja, ali ne treba očekivati previše dolazaka.

EPA-EFE/Laurence Griffiths
EPA-EFE/Laurence Griffiths

Povezane vesti

Nakon sezone u kojoj su pretrpeli brojne udarce usled povreda najvažnijih igrača, Liverpul želi povratak na velika vrata.

Stoga su već u ranoj fazi letnjeg prelaznog roka obezbedili transfer Ibrahime Konatea iz Lajpciga vredan 40 miliona evra i, deluje, rešili pitanje štopera za nekoliko narednih godina. 

Odlazak Žoržinja Vajnalduma jeste veliki udarac za Klopov tim i potrebno je pronaći mu zamenu - da li u sopstvenom timu ili u nekom drugom. Vajnaldum je bio jedan od Klopovih omiljenih vojnika. Defanzivnije je bio orjentisan nego što to čini u reprezentaciji, stoga nije mogao često da se nađe u prilikama da postiže pogotke u odnosu na svoj nacionalni tim. Klopu je potreban isti profil igrača, koji može, ali i ne mora da ide ka protivničkom šesnaestercu. 

Nemački mediji već sedmicama povezuju vezistu Borusije Menhengladbah Florijana Nojhausa sa dolaskom na "Enfild" i očekuje se konkretna ponuda "crvenih". Više će se o ovom transferu pričati nakon Evropskog prvenstva, gde Nojhaus brani boje Nemačke. Nije igrao prvi susret protiv Francuske, što ne znači da ga nećemo videti do kraja Prvenstva. Ovaj transfer je i najrealniji od svih koji se dovode u vezu sa Liverpulom.

Spominjao se novi "biser" Red Bul Salcburga Patson Daka, ali prema poslednjim informacijama, odabraće Lester.

Osim njih, španski "As" pisao je o tome da Klop pomno prati igre mladog Aleksandera Isaka. Švedski napadač iz redova Real Sosijedada je pokazao veliki talenat minule sezone, a analitičare je impresionirao i protiv Španaca u prvom susretu na Evropskom šampionatu.

Sa 17 golova u prošloj sezoni, nije mogao, a da ne privuče pažnju najboljih evropskih ekipa.

Iako je pozicija štopera pokrivena i više nego dobro, Liverpul, navodno, prati i štopera Atalante Kristijana Romera, za kojeg su pripremili 50 miliona evra. Teško je verovati da je ovaj transfer ostvariv, pre svega jer Klop nema nameru da izdvaja ovoliki novac za poziciju na kojoj je popunjen...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke