Klop sprema spektakl! Srbin za rešenje problema u odbrani?

Autor: Aleksandar Golubović
sreda 27.01.2021.
17:21
Izvor: Sportske.net

Čudan, ali ne i nelogičan potez nemačkog stručnjaka.

EPA-EFE/Laurence Griffiths
EPA-EFE/Laurence Griffiths

Povezane vesti

Nekadašnji reprezentativac Srbije Neven Subotić mogao bi neočekivano da završi u Liverpulu, pošto njegov bivši trener Jirgen Klop i dalje bezuspešno traga za rešenjem na mestu štopera.

Sastav Liverpula cele sezone diktiraju povrede fudbalera, a naročito je to izraženo na mestu centralnog defanzivca.

Subotić je odnedavno slobodan igrač, nakon raskida saradnje u turskom Denizlisporu i na "Enfildu" razmatraju da mu ponude kratkoročni ugovor.

Ključni argument koji bi ovaj dolazak mogao da pogura je poznanstvo i nekadašnja zajednička saradnja između Klopa i Subotića, koja je do vrhunca stigla na proleće 2013. godine kada su izborili finale Lige šampiona.

Čak sedam sezona Srbin i Nemac su delili radost i tugu na "Vesfalenu" i nema sumnje da bi, makar i kroz nekoliko meseci, našli zajednički jezik i na "Enfildu".

Svesni su i Subotić i Klop da učesnik Svetskog prvenstva 2010. više nije onaj s početka prošle decenije kada je žario i palio u tandemu sa Matsom Humelsom.

Zbog toga od njega ne očekuju spektakl, već da "popuni rupu" do povratka Virdžila van Dajka i Džoa Gomeza i omogući Fabinju da se vrati u vezni red.

Dolazak Subotića ispunio bi Klopu i dugo očekivanu želju da dovede na Enfild nekog od miljenika iz vremena boravka u Borusiji.

Nije uspeo sa Mariom Geceom, Markom Rojsom i Kristijanom Pulišićem.

Čini se da nikad nije bio bliži.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke