Klop večeras direktno skautira komadić koji će mu od leta nedostajati?!

Autor: Milovan Longinov
utorak 16.02.2021.
14:14
Izvor: Sportske.net

Savršeno bi se uklopio?

EPA-EFE/Cath Ivill
EPA-EFE/Cath Ivill

Povezane vesti

Fudbaleri Liverpula večeras gostuju RB Lajpcigu na "Puškaš areni", a to će ujedno biti i prilika da Jirgen Klop lično skautira jednog protivničkog igrača.

O tome danas piše renomirani Liverpul Eho koji ističe da bi fudbaler Lajpciga Marsel Sabicer bio idealna zamena za Žoržinja Vajnalduma. 

Klop ima problema u veznom redu, Tijago Alkantara nije ispunio očekivanja, ne leži mu brzi stil Liverpula, dok Nabi Keita i Okslejd-Čemberlen prečesto povređeni i ne mogu da povežu nekoliko nedelja bez povrede. Džejms Milner ima 35 godina, Kurtis Džons je još uvek neiskusan da igra tokom cele sezone, a Vajnaldum želi da ode na leto kao slobodan igrač.

Zbog svega toga, Liverpul Eho piše da će Klop morati da dovede vrhunskog centralnog vezistu, a prvo ime danas je Marsel Sabicer. Ovaj izvor navodi da Julijan Nagelsman gaji sličan stil kao Jirgen Klop, voli da napada, da njegovi igrači igraju presing i tu ključnu ulogu upravo imaju centralni vezni igrači od kojih polazi sve. Da budu uvek na pravom mestu, da mogu brzo da igraju u oba smera i da brzim i preciznim dodavanjima otvaraju kontre. 

Sabicerove brojke u prethodne tri sezone su impresivne - odigrao je 146 utakmica u svim takmičenjima i direktno  je učestvovao golovima i asistencijama kod 62 gola nemačkog tima. Poređenja radi, Vajnaldum je tokom protekle tri sezone učestvovao kod 20 pogodaka na 176 utakmica.

Ne treba zaboraviti da Liverpul ima odlične odnose sa Red Bulovim klubovima - Nabi Keita je stigao takođe iz Lajpciga, a iz Salcburga je došao Minamino, te bi po toj liniji krenuli i po Sabicera.

Ovom 26-godišnjem Austrijancu ugovor ističe leta 2022. godine, dakle, Lajpcig u predstojećem prelaznom roku ima poslednju šansu da zaradi od njegove prodaje.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke