Ko su Varanove "žrtve" u Mančesteru?

Autor: Sportske Net
četvrtak 29.07.2021.
15:15
Izvor: Sportske.net

Jedan dolazak i mnogo odlazaka?

EPA-EFE/JuanJo Martin
EPA-EFE/JuanJo Martin

Povezane vesti

Varan dolazi u Mančester junajted za 50 miliona evra, umotan u veo potrebe i očekivanja i niko ne sumnja da će biti nezamenljiv u centru odbrane pored Harija Megvajera. Glavni zadatak "crvenih đavola", nakon odlaganja sage "Sančo", bio je to, da ojačaju defanzivu. Ali naravno, ovo ostavlja nekoliko fudbalera u složenoj, preciznije nezavidnoj, situaciji.

Najviše će stradati Viktor Lindelof, kome je sada praktično mesto u startnoj postavi apsolutno ugroženo. On će sada biti prva zamena u za štoperski tandem. Sa Magvajerom je u Premijer ligi odigrao 27 utakmica i ukupno 45 utakmica u svim takmičenjima. U Evrokupu je pokazao da može biti više nego dobra odbrana, ali njegova igra u skoku i vazdušni dueli svrstavaju ga trenutno na treću poziciju u Junajtedu.

Nešto slično, iako sa mnogo manje uticaja, ali ne i talenta, desiće se i sa Erikom Baijem, koji automatski postaje četvrti. Povrede mu ne dozvoljavaju da redovno nastupa. Kada je mu je to dozvoljeno, njego dolazak u Junajted pokazao se da nije greška, ali je fudbaler za pt sezona upisao 106 nastupa, što nije dovoljno. 

Fil Džons, verovali ili ne još uvek fudbaler Mančester junajteda, i Aksel Tuanzebe, najverovatnije će morati da spakuju kofere. Taunezebe je po dolasku iz omladinske škole Junajteda u seniorski tim, bio na nekoliko pozajmica u Aston Vili, ali po povratku nije zavredni minutažu kod Solskjera. Džons s druge strane, ima 29 godina i prethodne sezone nije igrao fudbal, a one tamo upisao je osam nastupa i tada su mu noge bile teške. Usledile su povrede i velika pauza. Ukoliko se njegovo stanje proceni kao odgovarajuće za igru, on bi sreću trebalo da potraži na nekom drugom mestu, koje nije "Teatar snova". 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke