Koje igrače Totenhem mora da dovede kako Konte ne bi otišao iz kluba?

Autor: Boris Jovanović
utorak 25.01.2022.
09:23
Izvor: Sportske.net

Izgleda da nije očekivao poznato škrtarenje Livija...

 NEIL HALL
NEIL HALL

Povezane vesti

Izgleda da je Antonio Konte nezadovoljan. Imao je obećanja da će tim biti pojačan, ali ništa se ne dešava u januaru. Poraz od Čelsija je pokazao da nisu zreli za velika dela.

Italijan je nakon meča rekao da klub zna šta treba da učini, da jedan prelazni rok neće biti dovoljan, ali da se od nečega mora početi. On je i dalje u poziciji da juri četvrto mesto, što bi bio ogroman uspeh.

Džejmi Rednap tvrdi da će Konte otići na kraju sezone (ima ugovor na 18 meseci), ako proceni da je sa ovim timom nemoguće nešto napraviti, i ako ne dobije željena pojačanja.

Izgleda da predsednik Livi čeka da se klub oslobodi Ndombelea koga želi PSŽ na pozajmicu, Dele Alija, Mata Doertija, Rodona i još par mlađih igrača, ali pitanje je hoće li imati vremena da dovede igrače, kao i da li će ovo biti pozajmice, a ne prodaje, što finansijsku situaciju ne čini boljom.

Zna se šta je Konte tražio, desnog beka, tačnije krilnog beka u 3-5-2 formaciji, čitaj Adamu Traorea iz Vulvsa. Za Španca "Vukovi" traže 25 miliona evra, Totenhem je nudio pet manje sa bonusima, očekuje se da ipak dogovor bude postignut.

Ali, šta je sa ostalim igračima, želja je Frank Kesi kome ugovor ističe u junu, ali iako bi Totenhem platio Milanu 15 miliona evra, da ga pusti šest meseci pre isteka obaveze, priča se da reprezentativac Obale Slonovače nije baš raspoložen da ode pre leta i da čeka bolje ponude, odnosno šansu da zaigra za veći klub. 

Alternativa je Veston MekKeni iz Juventusa, ali Amerikanac nije taj tip igrača, mada se priča da bi Konte jako želeo da ga dovede. Uz njega, Kuluševski je još jedna meta, iako ni on nije pravi igrač za poziciju koju traže u napadu. Jasno, želeli su Vlahovića, ali od toga nema ništa...

Iz Fiorentine bi moglo da stigne pojačanje, ali ne Vlahović, već iskusni Nordin Amrabat, što sigurno je, neće baš podići temperaturu među navijačinma...

U svakom slučaju, Konte je odradio dobar posao do sada, ali je sumnjičav da sa ovim timom može u top četiri. Ako sve ostane isto i ne izbori plasman u Ligu šampiona, sigurno je da će napustiti Severni London na leto. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke