Kome će Darvin reći ćao?

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 24.03.2022.
16:33
Izvor: Sportske.net

Velika odluka pred jednim od najpoželjnijih fudbalera na svetu.

AP Photo/Peter Dejong
AP Photo/Peter Dejong

Povezane vesti

Erling Haland je najtraženiji napadač na svetu, dok mediji najviše pažnje pridaju njegovom potencijalnom letnjem transferu u Mančester siti, Real, Barsu ili neki četvrti klub, još jedna "gol-mašina" na putu je da se preseli u svoju destinaciju iz snova.

Urugvajski napadač Darvin Nunjez "eksplodirao" je u dresu Benfike ove sezone. Snažni napadač postigao je 26 golova u svim takmičenjima, zaključno sa onim protiv Ajaksa u Amsterdamu za plasman svog tima u četvrtfinale Lige šampiona.

Ceo svet je te večeri mogao da pozdravi Darvina, novog fudbalskog superheroja u nastajanju i uveri se u njegov raskošni talenat i ubitačan napadački instikt. Nunjez je bila potrebna samo ta jedna prilika da izbaci Ajaks, koji je u dve utakmice nadigrao njegovu Benfiku. Urugvajac je pokazao klasu i označio početak "lova" na njega.

Engleski klubovi prvi su se javili Benfici i krenuli da se raspitaju o uslovima pod kojima bi mogli da dovedu ubojitog Urugvajca. Liverpul i Mančester junajted su se prvi javili da "opipaju puls" "orlova" iz Lisabona. Rečeno im je da je 70 miliona početna cifra za transfer 22-godišnjaka iz Artigasa. 

Jirgen Klop će uživo imati priliku da vidi koliko Nunjez vredi u mečevima četvrtfinala Lige šampiona između Liverpula i Benfike, dok je Junajted rešio da prvo pronađe novog menadžera, a potom krene u operaciju "Nunjez".

Još jedan ostrvski klub stao je u red za naslednika Luisa Suareza i Edinsona Kavanija. Arsenal je posle neuspeha sa Dušanom Vlahovićem motivisan da ne ponovi istu grešku i učini sve da dođe do jednog od najtraženijih fudbalera na planeti.

Videćemo koga će Darvin izabrati, reći ćao i nastaviti svoj put ka "zvezdama". Igrač je koji može da bira, to dovoljno govori o njegovoj klasi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke