Komplikacije - Ćavi prebacio loptu, intervenisao i Horhe Mesi! Kolike su danas šanse za povratak?

Autor: Milovan Longinov
sreda 31.05.2023.
08:30
Izvor: Sportske.net

Stvari su postale sve komplikovanije...

EPA-EFE/JUANJO MARTIN
EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Povezane vesti

Lionel Mesi i dalje nije odlučio gde će nastaviti karijeru, a iako želi u Barselonu, stvari su se zaista zakomplikovale.

To najbolje potvrđuje da su se od sinoć tokom noći pojavile brojne različite informacije. Kao i uvek, ekskluzivne informacije imao je Đerar Romero koji se uključio uživo baš ispred "Kamp noua" odakle je podelio poslednje vesti. 

On je otkrio da je juče Horhe Mesi direktno zvao La Ligu da proveri kakva je situacija oko odobravanja Barsinog plana. 

"Imamo velike vesti - Horhe Mesi je nestrpljiv da razreši situaciju i lično je nazvao La Ligu kako bi se raspitao oko dogovora sa Barselonom. To je dokaz da je Mesiju Barsa i dalje prva opcija, ali su se stvari zakomplikovale. Pozivam sve da na društvenim mrežama poruče Mesiju da bude strpljiv i da sačeka svoju Barsu. Sutra će biti održan hitan sastanak čelnika La Lige i Barselone koji bi mogao da bude ključan. Nakon večerašnjih informacija, mogu da kažem da su šanse da se Mesi vrati porasle sa 60% na 70%. Leo, strpi se", rekao je Romero. 

Osim katalonskog novinara, oglasili su se i ostali izvori. Jedan od proverenijih izvora Marselo Bečler tvrdi da je od juče postalo jasno da Barsa ne može da garantuje ponudu za Mesija i da ne postoji više šansa da se on vrati. Ćavi Ernandes je sinoć gostovao u jednoj emisiji na katalonskoj televiziji i javno je rekao da zapravo sve zavisi od Mesija.

"Naši navijači skandiraju Mesijevo ime na svakoj utakmici... i verujte mi, njegov povratak zavisi isključivo samo od njega. Mogu to da potvrdim, 99% zavisi od Mesija, sa fudbalske strane. Ja verujem da klub radi na rešenju svih ostalih prepreka i da će pronaći formulu da ga vrati", rekao je Ćavi.

Gaston Edul, renomirani argentinski novinar, oštro je odgovorio na Ćavijeve tvrdnje da samo od Mesija zavisi da li će se vratiti u Barselonu.

"Ne razumem takve izjave. Da se Mesi pita, sutra bi potpisao za Barsu, da su mu poslali zvaničnu ponudu. On nezvaničnu odavno zna i odavno je prihvatio sve uslove. Barsa ne može da garantuje da će sve proći kako treba i zato je došlo do zastoja", rekao je Edul.

I za kraj, tu je najmanje proveri list "Ekip", koji tvrdi da je sada opcija Inter Majami! Navodno, američki klub koji je u vlasništvu Dejvida Bekama nema ništa protiv da Mesi potpiše za njih i da ga onda pošalju na pozajmicu u Barselonu. To se i ranije pojavilo kao opcija čime bi se izbegao problem sa fer-plejom, ali malo ko je od proverenijih izvora iz Katalonije potvrdio ovu informaciju. 

Nije tajna da Mesijev otac želi dogovor sa Al-Hilalom, od juče je takođe poznato da bi Argentinac inkasirao 1,2 milijardi evra za dve sezone, što je najveći ugovor u istoriji sporta.

Ipak, deluje da Mesi želi da sačeka Barsu, ali da baš i nije strpljiv i da bi tokom naredne nedelje želeo da reši svoju budućnost...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke