Konte želi pojačanja - "Najomraženiji" Argentinac na spisku!

Autor: Stefan Matić
sreda 21.12.2022.
20:35
Izvor: Sportske.net

Kvalitetan izbor igrača.

 EPA-EFE/ANDREW YATES
EPA-EFE/ANDREW YATES

Povezane vesti

Totenhem večeras igra prijateljsku sa Nicom, Konteov tim se vredno sprema za nastavak Premijer lige. 

Na povratku ligaškog fudbala igraju sa Brentfordom, "pevci" drže četvrto mesto sa bodom manje od trećeplasiranog Njukalsa. Konteu ističe ugovor krajem juna naredne godine, Livi i "pevci" rade sve kako bi ga zadržali. Pominje se povišica od milion funti na godišnjem nivou, ali i jaka pojačanja tokom zime i narednog leta. 

Engleski mediji prenose kako italijanski trener ima spisak pojačanja, na njemu se nalazi par zlatnih Argentinaca i Španac iz Sportinga. 

Mete su Emilijano Martinez, Pedro Poro i Aleksis Mek Alister. 

Golman Aston Vile nije pobrao simpatije tokom velikog slavlja Argentine po osvajanju Mundijala u Kataru. Emilijano je na zub uzeo Kilijana Mbapea, čuvar mreže "gaučosa" se nije poneo u duhu fer pleja i poštovanja. Njegov ugovor ističe 2027. godine, odlazak iz Arsenala mu je bio pravi potez u karijeri jer je po transferu u Birmingem podigao formu i dobio standardnu minutažu što je dovelo do poziva reprezentacije. Do sada je u istoj osvojio Kopa Amerika i Mundijal. Totenhemu treba zamena za starijeg Ljorisa, Emilijano ima 30 godina i navodno se već Bajern zainteresovao za njega. 

MekAlister je tip igrača kakve Konte obožava. Polivalentan i srčan, to pokazuje i u Brajtonu od dolaska među "galebove" početkom 2020. godine. Pre toga je bio na pozajmici u Argentini, 23-godišnjak je jedan od heroja iz senki tokom tek završenog Svetskog prvenstva. Konte želi i pojačanje u defanzivi, želja je Pedro Poro. Španac je pre tri i po godine otkupljen od strane Sitija koji je Đironi isplatio 12 miliona evra. U narednih par godina bio je na pozajmicama u Real Valadolidu i Sportingu, da bi ga portugalski klub otkupio ovog leta za 8.5 miliona evra. Beleži odlične partije na Pirinejima, njegova cena se već utrostručila, već je debitovao i za reprezentaciju Španije. 

Deluje da Konte želi jaka pojačanja, ali dobro proverena. Pitanje je da li će Paratići i Livi uspeti da ih dovedu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke