Konteov spisak, da bi ostao, Kinezi će morati da dovedu ove igrače!

Autor: Boris Jovanović
sreda 14.04.2021.
10:32
Izvor: Sportske.net

Sledeći je iskorak u Evropi, imena već poznata, Konte je u poziciji da traži pojačanja!

EPA-EFE/MATTEO BAZZI
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

Antonio Konte već gleda ka narednoj sezoni. Njegova ambicija je neutaživa i posle gotovo već izvesne titule ima pravo da zahteva nove uslove, i kada je ugovor koji mu ističe u leto 2021. u pitanju, ali pre svega kada govorimo o pojačanjima.

Nije mu strano da uđe u sukob sa upravom, ali ni da ode, ako nije po njegovom, uvek postoji to merenje moći da direktorima. Zamera mu se da promašuje pojačanja, navode se Kolarov i Vidal, ali to je nekorektno, on je insistirao da se dovede Lukaku po svaku cenu, Belgijanac je napravio razliku.

Zbog toga, Konte gleda napred, on je već navodno napravio plan koji bi trebalo Interu da obezbedi prevlast u Italiji, i sa druge strane da im donese iskorak u Ligi šampiona. Njemu je to večita zamerka, ni sa Juventusom, ni sa Čelsijem nije napravio ništa u Evropi.

Konte će se osloboditi starijih igrača koji su završili svoju misiju, Kolarova, Vidala, Janga, a verovatno će prodati i Škrinjara iako je Slovak mnogo bolje igrao u drugom delu sezone. Eriksen ostaje, ali meta je i dalje De Pol iz Udinezea. On je igrač koji je potreban na sredini, ako Milinković-Savić bude nemoguća meta. Argentinac već dugo igra u Udinama na visokom nivou i mogao bi da za sumu od oko 40 miliona završi na "Meaci". Morata pokušava da u posao uključi nekog mlađeg igrača poput Agumea koji je na pozajmici u Speciji. Veliki broj igrača će se vratiti sa pozajmice, ali Konte ne računa na njih i oni će biti ili prodati u boljem slučaju, ili pozajmljeni u goroj kombinaciji.

Osim De Pola, žele i Maksimovića koji je slobodan, zatim novog golmana, Musa iz Udinezea, ali se pominju još neka imena jer je Argentinac veoma skup.

Ono na čemu će insistirati Konte je novi napadač. Aleksis Sančez bi možda mogao da ostane, ali on nije prava zamena za Lukakua. Inter je bacio oko na Keana, koga želi i Juventus, bivši klub, mladi napadač je na pozajmici iz Evertona u PSŽ i on će predstavljati krupan plen, mada Everton želi da vrati uloženi novac. 

Jasna je namera Kontea, ojačati sve linije tima sa najmanje po jednim igračem, u veznom redu bi želeo dvojicu, pogotovo ako ode Brozović.

Sigurni su Handanović, Hakimi, Galjardini, De Fraj, Lukaku, Lautaro, Sensi, Barela, Eriksen, D'Ambrozio, Bastoni, rezervni golman Radu verovatno i Sančez, ostatak će zavisiti od prodaja i mogućnosti pojačanja. Neće ni svi pomenuti otići, ako ne bude nekih ponuda.

Kinezi traže manjinskog partnera, ili milijardu evra za klub, sada je zbog izvesne titule cena veća. Ali, svakako, moraće da ulože za iskorak u Evropi...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke