Kontroverzni Promes potpisao!

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 04.09.2024.
21:15
Izvor: Sportske.net

Potpis novog fudbalera.

screenshot - Youtube.com
screenshot - Youtube.com

Povezane vesti

Doskorašnji fudbaler Spartaka iz Moskve Kvinsi Promes nalazi se danas u Dubaiju, na lekarskim pregledima uoči prelaska u drugoligaški klub Dubai junajted.

Klub iz Dubaija je na svojim društvenim mrežama objavio video snimak koji to potvrđuje.

Holandski mediji preneli su da će Promes potpisati jednogodišnji ugovor sa klubom.

Promes je primoran da boravi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima jer se protiv njega u toj državi vodi krivični postupak, preneo je holandski portal Nos.

On je 29. februara uhapšen u Dubaiju, gde je bio u trening kampu sa Spartakom iz Moskve, pošto je pobegao sa mesta saobraćajne nesreće koju je počinio, a 12 dana kasnije uhapšen je drugi put na zahtev holandskih vlasti.

Holandski fudbaler u svojoj domovini ima status begunca, zbog dva krivična dela za koja je osuđen, pa je holandska vlada poslala zahtev Ujedinjenim Arapskim Emiratima za izručenje.

Holandija i Ujedinjeni Arapski Emirati imaju sporazum o izručenju od 2021. godine.

Promesu je dozvoljeno da sa slobode čeka odluku suda o njegovom izručenju u Holandiju.

Promes je u Holandiji 2023. godine osuđen na 18 meseci zatvora zbog teškog napada, nakon što je u tuči, tri godine ranije, nožem povredio svog rođaka.

On je takođe osuđen na šest godina zatvora u februaru zbog trgovine narkoticima, pošto je 2020. godine pokušao da uveze stotine kilograma kokaina kroz luku u Antverpenu.

Promes je uložio žalbu na obe presude.

Holandija i Rusija nemaju sporazum o izručenju, pa Promes nije bio uhapšen u Rusiji dok je nastupao za Spartak iz Moskve prethodne tri sezone.

Ruski klub je raskinuo ugovor sa njim pošto ne može da napusti Ujedinjene Arapske Emirate zbog krivičnog postupka koji se vodi protiv njega.

Ruski mediji preneli su da će Promes u ugovoru sa Junajtedom imati opciju da se vrati u Spartak bez otpremnine, ako mu bude dozvoljeno da napusti Ujedinjene Arapske Emirate.

Promes je u svojoj karijeri nastupao za Spartak iz Moskve, Sevilju, Ajaks i Tvente. Odigrao je 50 utakmica za reprezentaciju Holandije i postigao sedam golova.

Promes je u dva navrata igrajući za Spartak iz Moskve odigrao ukupno 235 utakmica i postigao 114 golova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke