Korenite promene u Dortmundu, ko je ustvari doveo Rozea?

Autor: Stefan Matić
nedelja 28.02.2021.
21:49
Izvor: Sportske.net

Cork se sprema da prepusti mesto sportskog direktora.

EPA-EFE/SASCHA STEINBACH
EPA-EFE/SASCHA STEINBACH

Povezane vesti

Borusija Dortmund će od naredne sezone imati novo ime na klupi - "milionere" preuzima Marko Roze, dosadašnji trener Borusije Menhegladbah.

Ipak odluka da se dovede Roze nije bila jednostavna, nemački mediji prenose kako je na njemu najviše insistirao Sebastijan Kel koji će uskoro imati dosta veću moć u Dortmundu. 

Nekadašnji kapiten "milionera" već par godina stasava uz Mihaela Corka, svojevremeno je igrao na poziciji defanzivnog veznog a njegovi potezi već dobijaju na popularnosti u Dortmundu. Kel je najzaslužniji zašto BVB ima jedan od najboljih higijenskih metoda u borbi sa koronavirusom, a upravo je i njegov glas i poverenje u Rozea presudilo u momentu odluke novog trenera. 

Nemački Kiker prenosi kako će Kel i na leto 2022. godine zameniti fenomelanom Mihaela Corka na poziciji sportskog direktora. 

Cork je čuda činio na svojoj poziciji, doveo je neverovatan broj talentovanih fudbalera koji su "milioneri" kasnije dobrano naplatili. 

On i Kel zajedno sarađuju već nekoliko godina, videćemo da li je mlađi Nemac pokupio par trikova a jasno da će Rozeov učinak imati veliki uticaj na njegovu dalju budućnost u klubu. 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke