Krađa veka, Liverpul otima budućnost Barseloni!?

Autor: Boris Jovanović
utorak 08.02.2022.
09:20
Izvor: Sportske.net

Katalonci nemoćni?

EPA-EFE/Alejandro Garcia
EPA-EFE/Alejandro Garcia

Povezane vesti

Nije samo pitanje novca, mada je to veoma važno. Mlađani Gavi se nametnuo ove sezone, važi za jednog od najtalentovanijih igrača Evrope, ima samo 17 godina, standardan je u Barsi, za vikend je protiv Atletika postigao gol.

Katalonci svoju budućnost vezuju za polaznike La Masije, za igrače kakav je sjajni vezista, ali za sada nema produžetka ugovora koji traje manje od 18 meseci.

U trku se umešao Liverpul i Barsa bi mogla da oseti posledice krize. Naime, oni fantastičnom vezisti mogu da ponude ugovor od tri miliona po sezoni, u Redsima bi mogao da dobije duplo više.

Za nekih 17 meseci mu ističe ugovor, postoji mogućnost da već na leto Barselona bude prinuđena da ga proda, ako ih obavesti da neće potpisati novi. On ima i klauzulu od oko 50 miliona evra koje vodeći engleski klubovi ne bi trebalo da imaju problem da plate.

Gavi je prve korake načinio u Betisu, ali je već sa 11 godina stigao u Barsinu školu. Pre godinu dana je debitovao za drugi tim velikana, a onda letos posle samo par mečeva za rezerve dobio priliku da se nametne u pripremnom periodu. Oduševio je Kumana, istisnuo Puđa, odmah su usledila poređenja sa Ćavijem. Sada mu je Ćavi trener, Gavi je već debitovao i za reprezentaciju kod Luisa Enrikea, odavno jedan fudbaler u Evropi nije imao tako meteorski uspon. 

Za sada se ne oglašava, iako mu je prioritet Barsa. Međutim, kako rekosmo, Liverpul nudi više novca, mada se dosta mladih španskih igrača nije baš proslavilo na "Enfildu", ali ni generalno u PL.

Ipak, Klop ga silno želi, Gabi je već pokazao da je spreman, iako ima samo 17 godina da igra na vrhunskom nivou...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke