Kraj istorije, Junajted doneo odluku, De Hea je prošlost!

Autor: Boris Jovanović
nedelja 04.04.2021.
09:28
Izvor: Sportske.net

Samo, kako ga se osloboditi?

EPA-EFE/Andy Rain
EPA-EFE/Andy Rain

Povezane vesti

Izgleda da ćemo videti nezamislivo. Naime, prema informacijama iz Engleske, Mančester Junajted će učiniti ono o čemu se govorkalo još prošlog leta. 

David De Hea se neće pomiriti sa time da bude rezervni golman, niti će oprostiti novac klubu. On ima još dve i po godine ugovora, izgubiće mesto od Dina Hendersona, Solskjer namerava da Englez koji je mnogo pouzdaniji i prošle godine je sjajno branio u Šefildu bude prvi golman. 

Navodno je toga svestan i Španac, ali teško da će neko pristati da ga kupi, i da plaća ono što zarađuje na "Old Trafordu". 

Naime, De Hea je daleko najskuplji čuvar mreže na svetu, kada su u pitanju primanja. On zarađuje oko 20 miliona evra godišnje što je nezamislivo za ostale klubove.

Ipak, ako bi mu isplatio sezonu, Junajted bi verovatno mogao da ga proda negde gde će imati manja primanja, recimo u Pari Sen Žermenu.

U klubu se sprema pravi egzodus gomana, Romero je već otišao, Li Grant i Žoel Pereira koji je na pozajmici postaju slobodni agenti na kraju sezone, pa će ako De Hea ode, biti potrebno da se dovede neki iskusni rezervni čuvar mreže.

Inače, De Hea je u Junajtedu 10 godina, stigao je iz Atletika, često je koketirao sa Realom, ne zbog novca, već želje da se vrati kući, pošto devojci ne odgovara način života u Engleskoj. Zadržali su ga ogromnom platom, a sada, s obzirom da su mu opcije sužene, sigurno se neće odreći toliko novca. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Man united
Monday, 05.04.2021
14:46

Није исто као Погба. Погби никада није продужаван. И велика је грешка што је уопште и враћан у клуб. Де Хеа јесте закерао, али је и пружао одличне партије и милион пута је спасавао клуб својим одбранама када ништа није штимало.

avatar
Аполо
Sunday, 04.04.2021
13:31

Досад су имали проблем да му продуже уговор пошто је дотични стално нешто закерао, а сада ће бити проблем да се прода, исто као и Погба.