Kraj istorije, Levandovski pozdravlja Minhen?

Autor: Boris Jovanović
sreda 19.01.2022.
10:11
Izvor: Sportske.net

Da li je vreme za poslednju fazu karijere?

FRIEDEMANN VOGEL
FRIEDEMANN VOGEL

Povezane vesti

Uskoro bismo mogli da znamo sudbinu Roberta Levandovskog. Naime, Bajern je postavio jasan uslov po mnogina najboljem napadaču sveta, Poljak će ili produžiti ugovor, ili biti prodat na leto.

On bi najradije da ode, ali samo u veliki klub, pominju se Real, Mančester Siti, Pari Sen Žermen, no bez obzira što ulazi u poslednju godinu ugovora i ima 33 godine, obeštećenje neće biti malo.

Levandovskog se žuri, na drugoj strani Bavarci nude novi ugovor. Oni imaju politiku produžavanja ugovora sa starijim igračima na godinu dana, ali bi kako tvrdi "Bild" Leva mogao da bude izuzetak. Recimo da produži ugovor do 2025. naravno sa manjim primanjima, ili istim, ako ugovor bude do 2024. 

U ovom trenutku Poljak zarađuje 19.5 miliona evra, i jasno da to ne može da dobije nigde. On ima sportski motiv, ali i to je pitanje, teško da neko može da vam garantuje jači tim od nemačkog šampiona.

Bajern traži da se Levandovski izjasni, žuri im se iz jednog razloga, pogađate, u pitanju je Haland. Naime, i pored želje Norvežanina da ode u Real, Bajern će lako platiti obeštećenje za bombardera Borusije, a mogli bi da mu ponude platu od dvadesetak miliona evra, što nigde ne može da dobije, osim možda u Junajtedu.

Za sada Haland se nije izjašnjavao, iako je priznao da i njega klub pritiska, hoće li krenuti stopama Levandovskog i preći iz Dortmunda u Bajern. Sigurno da bi ga "Žuti zid" dočekao uvredama već sledeće sezone, samo, ta oštrica se brzo istupi i nije nešto što bi ga opterećivalo.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke