Kraj jedne ere - I Anćeloti potvrdio da Kazemiro ide!

Autor: Mladen Heleta
petak 19.08.2022.
16:45
Izvor: Sportske.net

Kazemiro je zajedno sa Modrićem i Krosom činio, ako ne najbolji, onda sigurno rezultatski najdominantiji i najuspešniji vezni red u istoriji fudbala.

 EPA-EFE/Petteri Paalasmaa
EPA-EFE/Petteri Paalasmaa

Povezane vesti

Nema više nedoumica. Brazilski zadnji vezni Kazemiro postaće novi fudbaler Mančester junajteda.

Na taj način se definitivno završava jedna slavna era i stavlja se tačka, ako ne na najbolji, onda sigurno na najdominantiji i najuspešniji vezni red u istoriji fudbala.

Kazemiro je zajedno sa Lukom Modrićem i Tonijem Krosom učestvovao u Realova četiri osvajanja Lige šampiona u poslednjih šest sezona. Benzema, Ronaldo, Ramos i ostali su čuda činili u svim tim sezonama, ali ova trojica su bili motor koji je vukao Madriđane, a Kazemiro onaj "buldožer", koji je obavljao najprljavije zadatke, često neprimento i ispod radara. On je svojom fanatičnom borbom, trčanjem i igrom na granici dobrog ukusa za prosečnog ljubitelja fudbala, omogućavao prostor za kreaciju Hrvatu i Nemcu, a oni su to obilato koristili.

Patiće Real bez njega, ali sada će se otvoriti prostor za neke nove snage, poput Kamavinge i Čuamenija.

Brazilski reprezentativac dogovorio je danas lične uslove saradnje sa Junajtedom, a očekuje se da Real od transfera zaradi 60 miliona evra plus deset miliona kroz bonuse.

Kazemiro će u Mančester junajtedu sedmično zarađivati 413 hiljada evra.

"Razgovarao sam s Kazemirom. Želi novi izazov. Razumemo njegovu odluku. Pregovori su u toku, ali on je odlučio da napusti Real Madrid", rekao je danas trener Reala Karlo Anćeloti na konferenciji za medije i dodao:

"Moji planovi se neće promeniti sa odlaskom Kazemira, jer imamo Modrića, Krosa, Čuamenija, Sebaljosa, Valverdea i Kamavingu. Šestorica vezista je dovoljno za ovu sezonu. Oni su veoma, veoma dobri", istakao  je Anćeloti.

Krupna je ovo odluka za Kazemira da napusti šampiona Evrope i Španije i iz jedne komforne zone ode u ekipu koja se traži već nekoliko godina i koja je trenutno na dnu Premijer lige, a neće biti ni učesnik Lige šampiona ove sezone.

Biće veliko pojačanje u svakom slučaju, jer to što Junajted želi definitivno nije mogao da izvede sa Fredom i Mektominejom na sredini terena.

 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke