Kraj jedne ere - Pike i Alba odlaze i z Barse!

Autor: Lazar Nikolić
petak 30.09.2022.
17:00
Izvor: Sportske.net

Odlučeno.

EPA-EFE/Quique Garcia
EPA-EFE/Quique Garcia

Povezane vesti

Sve što je lepo ima svoj kraj, a Barseloni više nije lepo sa dvojicom legendarnih fudbalera Đerarom Pikeom i Đordijem Albom.

Dvojica iskusnih defanzivaca pala su u drugi plan ko trener Ćavija ove sezone, a klub je odlučio da sa njima u sastavu sigurno neće zapoečti narednu sezonu.

Kako javljaju dobro obavešteni mediji u Kataloniji uprava Barselona nada se da će već ove zime uspeti da proda dvojicu veterana, koji su trenutno nezadovoljni svojim statusom u ekipi, ukoliko se to ne desi na zimu, narednog leta će se zasigurno pronaći kupac za defanzivni tandem.

Pikeu u Albi ugovor sa "blaugranom" ističe na leto 2024. godine, ali je dovođenje štopera Andreasa Kristensena i levog beka Markosa Alonsa iz Čelsija ovog leta praktično označilo kraj ere dvojice španskih reprezentativaca.

Pike je ove sezone startovao samo protiv Kadiza, dok je Alba započeo meč u premijer Primere protiv Rajo Valjekana i u Ligi šampiona kada je rival Barsi bila Viktorija iz Plzenja.

Obojica igrača su sa Barselonom osvajala Ligu šampiona, Alba jednom, a Pike čak četiri puta. Što se tiče šampionskih tiula, Pike ih ima osam, dok se iskusni levi bek može pohvaliti sa upola manje.



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke