Kreće Čelsi, pet pojačanja, i neočekivano ime u napadu?!

Autor: Boris Jovanović
utorak 22.06.2021.
10:28
Izvor: Sportske.net

Evropski prvak ima novac, koje su im opcije?

EPA-EFE/David Ramos / POOL
EPA-EFE/David Ramos / POOL

Povezane vesti

Čelsi se ubrzano oslobađa igrača na koje ne računa, otišli su Pantić, Zapakosta, Tomori i Moses su otkupljeni, a još uvek odmeravaju opcije na pijaci kada su u pitanju dolasci igrača.

Naime, prvo rešenje treba naći u napadu, uz sve kvalitet Verner ne daje golove. Meta je Haland, ali on će teško napustiti Dortmund ovog leta, pogotovo ako Sančo ode u Junajted.

Zbogo toga je Tuhel pikirao drugu, mnogo jeftiniju metu, Đerara Morena iz Viljareala. Španski reprezentativac je osvojio LE, traži od kluba da ga pusti u neku veću sredinu, ove sezone je dao 30 golova i imao 11 asistencija za "Žutu podmornicu". Pitanje je koliko bi koštao, ali bi svakako pojačao konkurenciju u napadu.

Što se defanzive tiče, priča se o Sojundžuum turskom reprezentativcu koji igra sjajno za Lester, ali nije uspeo da pomogne svojoj nacionalnoj selekciji da izbegne brodolom na EP.

Nekadašnji igrač Frajburga ima 25 godina, bio bi odlično rešenje, po mnogima bolje nego Ramos ili neki iskusniji štoper, stalno napreduje, a pridružio bi se koloniji nekadašnjih igrača Lestera na "Stamford Bridžu".

Šanse da stigne Hakimi su male jer Čelsi ne želi da, za razliku od Pari Sen Žermena plati 80 miliona, Tuhel razmišlja o Traoreu iz Vulverhemptona koji je loše odigrao sezonu, ali ga želi i Barsa u kojoj je ponikao.

I na kraju plej, Lokateli je logično rešenje, ali Tuhel bi Pjanića na pozajmicu, potreban mu je iskusan igrač koji će imati određenu minutažu, i biti alternativa za glavne ogranizatore igre Maunta i Žorginja.

U svakom slučaju, novca ima, ali ga treba pametno uložiti, četiri ili pet igrača stići će u klub, za oko 150-200 miliona koje Abramovič namerava da uloži to neće biti nemoguća misija. Tuhel traži rešenja, da pojača dubinu tima koja mu nedostaje kako bi se trkao za titulu u Engleskoj. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke