Kristijano Ronaldo našao klub, ima jedan problem, navijači ga neće!

Autor: Boris Jovanović
subota 23.07.2022.
09:08
Izvor: Sportske.net

Može li Mendeš da završi posao?

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Iako iz Azije gde je klub na turneji stižu poruke da računaju na Ronalda, on nije odustao od odlaska. Kristijano želi klub koji će igrati Ligu šampiona i za sada je, posle svega, najrealnija opcija Atletiko iz Madrida.

Oni su zainteresovani, ali problem ostaje što moraju da se oslobode nekih igrača, smanje platni fond kako bi otvorili mesto za Portugalca. Uz to, navijači su žestoko protiv. Naime, "Jorgandžije" smatraju da fudbaler koji je izvrgavao ruglu klub ne bi trebalo da nosi njihov dres.

Nije u pitanju to što je Ronaldo terorisao Atletiko čitavu karijeru, na kraju krajeva ne postoji klub kome on nije davao golove u seriji (mada su mu Kolčonjerosi omiljena žrtva u Španiji) već njegovo ponašanje u vreme kada je igrao u Juventusu. On je nakon što je praktično sam izbacio Atletiko iz Lige šampiona (posle poraza Juventusa 0:2 u prvom meču) nepristojno gestikulirao ka navijačima gostiju u Torinu, pokazujući im da je osvojio pet titula prvaka Evrope naspram Atletikove nijedne, a uz to, imitirao je čuveni, nepristojni pokret Dijega Simeonea kojim je "Ćolo" proslavio pobedu od 2:0. Kako rekosmo i u Realu je stvarao mnogo glavobolja Atletiku.

Zbog čega je opsednut Ligom Šampiona?

Pa, jer je 15 golova ispred Mesija u ovom takmičenju, što jeste velika prednost, ali ne i nenadoknadiva ako Mesi bude odigrao još dve sezone u Evropi. Uz to, Ronaldo je igrač koji je odigrao najviše mečeva u istoriji takmičenja, šest više od Kasiljasa koji se odavno povukao, ali on želi da postavi granicu tako visoko da ostane nedostižan. 

Atletiko je prodao desetogodišnja prava na ime stadiona koji će se umesto "Vanda", zvati "Civitas Metropolitano", a klub je najavio da će krenuti sa izgradnjom novog trening centra. Recimo i to da Morata nije izbor za Simeonea iako se vratio i da se priča da Atletiko samo tvrdi pazar i da će ga ostaviti u Juventusu gde ga Alegri silno želi. 

Ronaldo bi bio pravo rešenje za napad, podsetimo, 25 golova u 35 mečeva protiv Atletika bole, ali sa druge strane, ako počne da daje golove, navijači će progutati prošlost. Mendeš gura transfer, u odličnim je odnosima sa Madriđanima, Žoao Feliks je najskuplje pojačanje u istoriji Atletika, Jan Oblak i Tomas Lemar su takođe njegovi puleni.

Inače, skrećemo vam pažnju na bogat ponudu na AdmiralBet, prijateljske utakmice se igraju širom Evrope i sveta pa biste mogli da potražite golove...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke