Kukurelja od danas Gvadriolin prioritet!

Autor: Mladen Heleta
sreda 20.07.2022.
14:28
Izvor: Sportske.net

U Sitiju veruju da će Brajton prihvatiti ponudu od 30 miliona funti.

EPA-EFE/PEPE TORRES
EPA-EFE/PEPE TORRES

Povezane vesti

Dok se čeka ozvaničenje prelaska Oleksandra Zinčeka u Arsenal, menadžer Mančester Sitija Pep Gvardiola ne sedi skrštenih ruku i želi da brzo popuni rupu na poziciji levog beka.

To je definitivno najdeficitarnija pozicija u redovima šampiona Engleske, koju su prošle sezone pokrivali Kanselo, koji je ustvari desni bek, te pomenuti Zinčenko, kojem je osnovna pozicija na sredini terena, što i igra u reprezentaciji Ukrajine. 

Izbor je pao na Brajtonovog Marka Kukurelju, za čije usluge se Gvardiola interesuje već neko vreme i to tome smo nedavno pisali. Prema najnovijim informacijama sa ostrva, Kukurelja je od danas glavni prioritet na “Etihadu”.   

Kukurelja je polaznik čuvene Barselonine “La Masije”, ali u matičnom klubu nikad nije dobio šansu da se iskaže. Veliki potencijal pokazao je u dresu Hetafea, a nadogradio se sjajnim partijama u Brajtonu prošle sezone, pa je posle samo jedne sezone u plavo-belom dresu na pragu prelaska u Siti.

Problem u ovom poslu mogao bi da predstavlja zahtev čelnika Brajtona da “građani” na njihov račun uplate 50 miliona funti. Šampioni Premijer lige veruju da je vrednost Kukurelje oko 30 miliona funti i da će uspeti da ga dobiju za tu cifru. Brajton je pre godinu dana platio Kukurelju Hetafeu 15 miliona funti. Udica je bačena, slede pregovori, ali nema sumnje da će Gvardiola dati sve od sebe da angažuje momka koji je prošao apsolutno sve španske reprezentativne selekcije. Kukurelja želi u Siti, dogovorio je lične uslove i sada se čeka da popusti Brajton.  

Siti je ovog leta već angažovao Erlinga Halanda, Hulijana Alvareza i Kalvina Filipsa. 

Zanimljivo, kada Zinčenko potpiše ugovor sa Arsenalom, Mančester Siti će imati skoro 60 miliona funti profita od letnjih transfera.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke