Kuman odjednom drži ključ prelaznog roka, 5/10 mora da ode!

Autor: Milovan Longinov
petak 11.06.2021.
09:05
Izvor: Sportske.net

Šta će uraditi Barselona?

EPA-EFE/JERRY LAMPEN
EPA-EFE/JERRY LAMPEN

Povezane vesti

Iako Juventus i PSŽ pokušavaju da ukradu i privuku Memfisa Depaja unosnijim ugovorima, Barselona se uzda u Ronalda Kumana i njegov uticaj.

Tokom prethodnih godinu dana, Kuman je u konstantnom kontaku sa svojim sunarodnikom i njegovim agentima i upravo zbog toga je Đoan Laporta opušten i ne plaši se da Depaj neće izabrati Barselonu.

Depaj ima garancije da će igrati, kod Kumana u reprezentaciji je bio glavni igrač, može da pokrije sve pozicije u napadu, a dolazi u svom najboljem trenutku u karijeri.

Ipak, kada Holanđanin stigne, Barsa će zvanično imati DESETORICU ofanzivaca koji će konkurisati za tri napadačke pozicije u formaciji 4-3-3 u kojoj će Kuman igrati u novoj sezoni.

Tu će biti - Mesi, Depaj, Aguero, Grizman, Dembele, Fati, Kutinjo, Brajtvajt, Koljado i Trinkao. 

Katalonski mediji pišu o prebukiranosti u napadu i da će Kuman morati da preseče. Otpisani su u startu Kutinjo i Brajtvajt, kojima je i Laporta poručio da traže nove sredine. Trinkao bi mogao u Romu, a kapiten Barselone B Koljado na pozajmicu. 

Ipak, i pored toga, ostaju šestorica i to kakvih - Mesi, Aguero, Depaj, Grizman, Dembele i Fati.

Čak i da Aguero prihvati ulogu sa klupe, da li bi isto učinili i Grizman koji je drugi najplaćeniji igrač u ekipi ili Dembele koji se već neko vreme povezuju sa Juventusom. Tačnije, Barsa bi Grizmana "uvalila"  ako ode Ronaldo i pokušala da dovede De Lihta, dok bi Dembele mogao da ode ako odbije da produži ugovor, koji mu ističe 2022. 

U ovom trenutku, deluje nerealno da ostanu i Dembele i Grizman, jer je jasno da je kvartet - Mesi, Aguero, Fati i Depaj siguran. Dvojica su novajlije, Fati je budućnost kluba, biće spreman za start priprema. 

Dakle, Kuman mora da preseče, petorica napadača biće mu dovoljna, ko će biti taj peti i gde bi mogao da ode taj koji će biti šesti?

Jasno je - Kutinjo, Brajtvajt, Trinkao i Koljado neće imati mesta...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke