Kuman pred otkazom, Barsa vraća svoju DNK , trener stiže iz PL?

Autor: Stefan Matić
ponedeljak 24.05.2021.
10:46
Izvor: Sportske.net

Nova Laportina opcija.

Alejandro Garcia
Alejandro Garcia

Povezane vesti

Ronald Kuman je na svom poslednjem obraćanju ove sezone delovao kao čovek koji nije siguran u svoj posao naredne sezone. 

Barselona je sezonu završila kao treća u Primeri, ali Kuman je imao i previše prilika da sudbinu španskog prvenstva uzme u svoje ruke. Holanđanin nije iskoristio kikseve Atletiko i Real Madrida, Katalonci su u bitnim mečevima igrali ispod svakog nivoa. 

Laporta traži novo rešenje za klupu svog tima, jasno da će Kuman ostati jedino ako se ne nađe bolje rešenje što i nije utešno za bivšeg selektora "lala". Pominjao se Ćavi, ali će Španac ostati sa katarskim Al-Sadom. Želja je bio i Nagelsman koji će od naredne sezone preuzeti Bajern, tako da je opcija sve manje. Pominje se Pimijenta koji je već 15 godina u klubu, trenutno vodi Barselonu B. 

Marka pak prenosi kako je i Mikel Arteta jedan od kandidata za klupu "Nou Kampa". 

Španac ispunjava sve uslove. Mikel je ponikao u Barseloni, da bi se kasnije otisnuo u PSŽ pa Rendžerse. Godinama je sarađivao sa Gvardiolom u Mančester sitiju, bio je Pepova desna ruka pune tri godine pre nego što je prešao u Arsenal. Španski list tvrdi da bi Arteta i naredne sezone trebao da ostane trener "tobdžija" (ima ugovor do 2023. godine), ali da je Laporta pokazao već u prošlosti da ništa nije nemoguće. 

Sezona sa "tobdžijama" se nije završila u najboljem maniru. Arsenal je ostao na poziciji osam, iako je odbio Brajton sa 2:0 što znači da "tobdžije" neće imati evropske obaveze naredne sezone. Kao što smo rekli, Arteta ima taj Barsin DNK, Španac gaji taj stil igre koji karakteriše Pepovu Barsu i Siti. Da li može doći do velikog povratka u Kataloniju. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BancheS_Arsenal
Monday, 24.05.2021
10:48

Za Arsenal pojačanje ako ode, za Barsu još gori nego ovaj kuman