Laporta naredio, Kuman prihvatio, sa osiguranim kvartetom, evo nove Barse!

Autor: Milovan Longinov
subota 15.05.2021.
09:40
Izvor: Sportske.net

Da li će biti dovoljno? Ako nas pitate, ne još uvek.

EPA-EFE/Alejandro Garcia
EPA-EFE/Alejandro Garcia

Povezane vesti

Barselona sprema rekonstrukciju, Kup kralja nije bio dovoljan, protiv svih velikih rivala i u najvažnijim utakmicama, Kuman je podbacio. 

To je nateralo Laportu da zakaže u petak hitan sastanak sa trenerom, a pouzdani izvori iz Katalonije ističu da je predsednik nezadovoljan previše defanzivnom formacijom 3-5-2, te da želi da Barsa sledeće sezone igra u svojoj tradicionalnoj 4-3-3. 

Tokom dvočasovnog sastanka, Kuman je uverio Laportu da sa pojačanjima može da napravi veliki iskorak naredne sezone, da je ova sezona bila prilično teška za veće rezultate u najturbuletnijoj godini za klub.

Kuman je takođe potvrdio da želi da igra 4-3-3, ali da je u nedostatku kvalitetnih krilnih igrača, morao da eksperimentiše. Baš zbog toga je i insistirao na dolasku Memfisa Depaja, koji bi, uz povratak Ansua Fatija, mogao da donese potrebnu snagu po bokovima. Naravno, tu je i Osman Dembele, naravno i Mesi, ali kapiten uglavnom igra kao "lutajući" napadač. 

Fransisko Trinkao nije opravdao očekivanja i nije uspeo da se nametne ka krilni napadač, kada se Fati povredio i Barsa ostala samo sa Dembeleom, Kuman više nije mogao da igra 4-3-3. 

Uz Depaja, koji sigurno dolazi ako Kuman ostane, jer je prihvatio sve Barsine uslove i Aguera i Erika Garsiju koji će odmah posle finala Lige šampiona biti ozvaničeni kao pojačanja, Barsa će dobiti odlična pojačanja. Uz njih trojicu, očekuje se da desni bek Betisa Emerson, koji stiže po dogovoru u Barsu ovog leta, dobije šansu da se bori sa Destom. 

Dalje, što se tiče odbrane, navijači su uzbuđeni zbog potencijalne ideje da Arauho i Erik Garsija budu startni tandem, jer su još kako kompatibilni. Garsija je odličan u igri na zemlji, Arauho je brz, skočan i snažan u duelu, te fizički dominantan. Na poziciji levog beka, mladi igrač Barse B - Balde je izbor u koga veruju svi u klubu. Nije isključeno da Barsa pokuša da dovede Gaju iz Valensije, ako bude bilo novca.

Kuman i dalje insistira na dolasku Vajnalduma, navijači su skeptični, ali jasno je da mladi igrači poput Pedrija i Ilaiša Moribe ne mogu da vuku tim Barsine veličine tokom cele sezone. Laporta insistira da Puđ dobije veću minutažu, Kuman ga je precrtao iz ličnih i neobjašnjivih razloga, ali je i on vrlo mlad. Buskets je potrošen, iako je ove sezone mnogo bolji, nije na  onom nivou od pre nekoliko godina.

Odlasci se znaju, prvi u redu su Kutinjo, Brajtvajt, Umtiti, Firpo, Neto, pa čak i Serhi Roberto i Lengle ako stignu prave ponude. Alenja neće imati mesta po povratku sa pozajmice, dok bi u nekoj perspektivi mogli da odu Grizman ili Dembele, sigurno ne obojica. 

Kako za sada stvari stoje, sa Erikom Garsijom, Kunom Aguerom, Memfisom Depajom i Emersonom i ako Kuman ubedi Laportu da mu dovede i Vajnaldumove "mišiće" i snagu u vezu, Barsa bi mogla da izgleda ovako:

Ako nas pitate, nedovoljno, potreban je vrhunski vezni igrač, novi Alba, i ubitačna "devetka", poput Halanda, umesto Grizmana, naravno, sa Aguerom kao planom B...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke