Laporta, pa jednostavno je, tandem Sitija za novu, nikad jaču Barsu!

Autor: Milovan Longinov
sreda 16.06.2021.
10:25
Izvor: Sportske.net

Tandem želi u Barselonu, u čemu je onda problem?

EPA-EFE/Andreu Dalmau
EPA-EFE/Andreu Dalmau

Povezane vesti

Barselona je na vreme počela da sklapa kockice za narednu sezonu, jasno je da nedostaju još dva, tri pojačanja i tim će ponovo biti konkurentan u Evropi.

Prve nedelje juna stigli su - Serhio Aguero, Erik Garsija i Emerson Rojal, dok se svakog časa očekuje da Memfis Depaj bude i treći besplatni koji je potpisao za katalonski klub.

I onda dolazi ono najvažnije - koji štoper će "najuriti" Klemena Lenglea i Samjuela Umtitija? Odgovor je jednostavan - Ajmerik Laport.

Pouzdani katalonski novinar Oriol Domenek sveo je ovu temu na vrlo jednostavan zaključak - Laport je za klasu bolji od Lenglea, želi da napusti Siti i da se vrati u Barselonu i učiniće sve da realizuje svoj transfer na "Kamp nou".

Pa u čemu je onda problem? 

Domenek tvrdi da će Barsa sigurno krenuti po njega, samo prethodno mora da proda nekoliko igrača i obezbedi novac. Nije isključena ni trampa sa Sitijem, pa čak ni "dupla", jer se sve intenzivnije pominje i Bernardo Silva!

Portugalac je nezadovoljan svojom ulogom, utisak je da nije značajan kao pre dve godine i zato želi da ode, ali takođe nije jeftin. Barsa bi mogla da trampi Osmana Dembelea i Serhija Roberta, te da doplati za Sitijev tandem i malo je reći da bi Barsa u tom slučaju imala timčinu. 

Neki izvori čak pišu da i Žoao Kanselo ne bi imao ništa protiv da pređe u Barselonu, samo što je na desnom boku gužva, pa bi morao da se bori za mesto sa Albom, što svakako ne bi trebalo da bude njegov prioritet.

Sve u svemu:

Laport i Arauho/Garsija kao štoperi, Dest/Emerson i Alba bekovi, zadnji vezni De Jong, ispred Pedri i Bernardo Silva, u napadu Mesi, Depaj i Aguero, a tu su i Ansu Fati i Antoan Grizman. 

Dakle, Laporta nema komplikovan zadatak "samo" da proda škart i skupi novac najpre za Laporta, a onda i za još jednog veznog, bio to Silva ili neko fizički jači...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke