Laporta poslao oštru poruku, ovo se u Barsi više neće ponavljati

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 02.08.2021.
19:28
Izvor: Sportske.net

​ Predsednik Barse odlučan.

EPA-EFE/Andreu Dalmau
EPA-EFE/Andreu Dalmau

Povezane vesti

Đoan Laporta je po ko zna  koji put pokazao karakter i opravdao nadimak "gazda". 

Ilaiš Moriba, jedan od dragulja "La Masije", koji je dobio veliku minutažu i poverenje Ronalda Kumana prošle sezone, i dalje odbija da potpiše novi ugovor.

On je dete kluba, najmlađi je u prvom timu, ali ima agente koji traže nenormalnu platu. Verovali ili ne, Moriba kao 18-godišnjak zarađuje milion evra po sezoni i sada traži da mu se primanja utrostruče, a u tom slučaju bi imao veću platu od Pedrija koji je ključan igrač u ekipi.

Moriba je zbog toga sklonjen iz prve ekipe, ali i Barselone B, a Laporta je danas javno poručio da neće popustiti i promeniti ponudu.

"Mi želimo da se slučaj kao Moribin više nikada ne ponovi. On ima godinu dana ugovora i ne želi da prihvati naše uslove i potpiše novi. To je situacija koja je neprihvatljiva za decu iz "La Masije". Mi smo mu pružili šansu, ukazali poverenje, ali niko nije iznad ekipe. Voleo bih da dobro razmisli još jednom i da pristane na naše uslove. On je ovde odrastao i nećemo dopustiti da nas njegovi menadžeri ucenjuju ili da ode bez obeštećenja. Nećemo dopustiti da neko bude promovisan u prvi tim, a da ne potpiše novi ugovor. Ako ne prihvati našu ponudu, može da ide", poručio je Laporta.

Slična je situacija i sa Osmanom Dembeleom, koji nije dete kluba, ali je ušao u poslednju godinu ugovora. Laporta mu je stavio na sto ponudu i jasno mu poručio "potpiši ili ideš ovog leta, ako ostaneš - sedećeš celu sezonu na tribinama". 

Tako se ponaša predsednik giganta.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke