Laporta puca na visoko, štoperčina stiže u Barselonu?

Autor: Aleksandar Golubović
utorak 27.04.2021.
20:25
Izvor: Sportske.net

Prava bomba.

EPA-EFE/Rodrigo Jimenez
EPA-EFE/Rodrigo Jimenez

Povezane vesti

Jedan od najperspektivnijih štopera današnjice Matijas De Liht, koji već drugu sezonu igra za Juventus, mogao bi ovog leta da pojača Barselonu, prenose katalonski mediji.

De Liht je bio na meti Barselone još dok je bio kapiten Ajaksa, ali je, uprkos brojnim ponudama u godini kada je njegovom timu izmaklo finale Lige šampiona, prihvatio poziv Juventusa.

Promena na "Kamp Nou" u odnosu na prethodna leta odnosi se na dolazak novog-starog predsednika Đoana Laporte, koji bi mogao da bude veliki adut za realizaciju transfera.

Dodatni plus je i što je trener katalonskog kluba Ronald Kuman sunarodnik De Lihta, što najave o realizaciji transfera podiže na viši nivo.

Tu je i njegov veliki prijatelj Frenki De Jong, koji je sa De Lihtom delio svlačionicu Ajaksa, a prema najavama holandski štoper je viđen kao deo tandema sa Erikom Garsijom, najavljenim pojačanjem iz Mančester sitija.

Kada je reč o faktorima koji odbijaju transfer, to su uglavnom finansije budući da će Juventus zacepiti veliku svotu novca za obeštećenje, ali ne toliko povoljna finansijska situacija na "Kamp Nou".

Naposletku, pita se i sam fudbaler, a od njega dosta toga zavisi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke