Laporta suzama ne veruje, četiri pojačanja na vratima, šest nezamenjivih na prodaju?!

Autor: Boris Jovanović
nedelja 30.05.2021.
10:49
Izvor: Sportske.net

Povratnik na čelo Barse ozbiljan u nameri da potpuno promeni tim!

EPA-EFE/Andreu Dalmau
EPA-EFE/Andreu Dalmau

Povezane vesti

Izgleda da Laporta, bez obzira ko bude trener neće odustati od namere da napravi velika pomeranja u timu.

Barselona već danas očekuje Kuna Aguera, lekarski pregledi bi trebalo da uslede sutra, pa će Argentinac potpisati dvogodišnji ugovor vredan pet miliona po sezoni. Sa njim iz Sitija stiže povratnik Erik Garsija, štoper, a to nije sve što se slobodnih agenata tiče. Izgleda da su se odlučili za kapitena Holandije Vajnalduma, ostaje još da se definiše situacija oko Memfisa Depaja. To bi bila četiri pojačanja, verovatno ostatak zavisi od odlazaka. Recimo, ako stigne Donaruma, Ter Štegen je na prodaju, no to je malo verovatno.

Laporta je na prodaju stavio staru gardu, Buskets bi navodno mogao da se preseli u Bajern, a Đordi Alba stopama Suareza u Atletiko Madrid. Kutinjo takođe nema mesta, Katalonci pristaju i na sumu od pedesetak miliona sa bonusima kako bi se oslobodili njegovog ugovora, ali je pitanje da li će Liverpul, ili neki drugi engleski klub zagristi.

Nije nedodirljiv ni Antoan Grizman, ako stigne ponuda Pari Sen Žermena. U tom slučaju bi Barselona, aktivirala opciju za Depaja koji čeka, ali bi otpala verovatno mogućnost da ode Dembele koji ima još jednu godinu ugovora.

Od veterana Serhi Roberto može da ide, ima ponude iz Francuske, a ako želi da ostane moraće da smanji platu. Jasno, može da odbije i završi na marginama, što je uvek opcija.

Ali, Barsa će se teško recimo osloboditi Pjanića koji ima ugovor do 2024. Juve bi ga vratio, ali za mnogo manju platu od 8 miliona po sezoni koju ima trenutno. Ako Kuman ostane, čini se da nema baš nade da bi Bosanac mogao da dobije šansu. 

Kada je trener u pitanju ništa novo, priča se o Galjardu iz River Plate, ali on je svojevremeno kritikovao Mesija zbog igara u dresu Argentine, videćemo da li je to prepreka. U pozadini besni tihi rat Kumana i Laporte, Holanđanin se oseća izneverenim, ali neće odstupiti. Sve u svemu igra nerava se nastavlja...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke