Laportin šou, trampe sa Sitijem i/ili sa Juveom, Barsa će dobiti sve što joj fali!

Autor: Milovan Longinov
utorak 08.06.2021.
09:07
Izvor: Sportske.net

Đoan Laporta ima pakleni plan.

EPA-EFE/Andreu Dalmau
EPA-EFE/Andreu Dalmau

Povezane vesti

Barselona i Mančester Siti spremaju trampe, ali to je tek početak. 

Započeli smo priču juče, danas stiže nastavak - Đoan Laporta želi da iskoristi odlične odnose sa Ćikijem Begiristajnom i Pepom Gvardiolom, te da ovog leta trampi pojedine igrače sa Sitijem.

Prvi na listi je Ajmerik Laport, koji nije zadovoljan i želi da ode i ima veću minutažu, Barsa ga je želela i kada je odlazio u Siti. Ilkaj Gundogan i Rijad Marez nisu realne mete, jer ih Pep izuzetno ceni, ali zato bi na stolu mogao da bude Rahim Sterling.

Pouzdani Mateo Moreto otkrio je danas da je Sterling po ukusu Barsinog sportskog sektora, te da mu Siti neće praviti problem da ode. Ipak, ovo je komplikovan posao jer Sterling nije jeftin i ima visoka primanja, te nije isključena trampa.

Iako Moreto to ne pominje, drugi izvori tvrde da će Osman Dembele biti na transfer listi ako ne produži ugovor posle Evropskog prvenstva. Možda bi Pep pristao da dobije Dembelea, umesto Sterlinga? 

Trenutno, miriše na to da će Barsa i Siti sklopiti barem jedan veliki posao ovog leta u vidu trampe.

Laporta ima i alternative, na poziciji štopera, Toni Huanmarti, pouzdani novinar tvrdi da će jedan od trojice sigurno doći u Barsu, a to su pored Laporta, i Matijs de Liht ili Žules Kunde.

Naravno, Barsa ni u ludilu nema novca za De Lihta, iako bi Holanđanin vrlo rado prešao na "Kamp nou", tako da bi Laporta i Juventusu morao da nudi trampu. Miralem Pjanić je jedan od igrača, ali jasno je da bi Laporta morao da uključi još nekog. U startu, ovo deluje kao komplivan i teško izvodiv posao.

Što se Kundea tiče, Sevilja je izričita da može da ide samo za cifru od 60 miliona evra, Monći ne želi trampe sa Barsom, tako da je taj posao za sada najteži. Izvori iz Katalonije tvrde da je Kunde odavno na radaru Barsinih skauta i da u njemu vide takođe štopera za budućnost. 

Ko je najbolje rešenje za Barsu i da li joj je potreban i Sterling i umesto koga?

Naročito ako stiže i Depaj, a stiže za najviše 48 sati...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke