Laportin ultimatum = Trostruka holandska veza, od petka i zvanično nova Barsa!

Autor: Milovan Longinov
sreda 02.06.2021.
17:50
Izvor: Sportske.net

Kakva nedelja za Barselonu!

EPA-EFE/Andreu Dalmau
EPA-EFE/Andreu Dalmau

Povezane vesti

Serhio Aguero, Erik Garsija i od danas Emerson Rojal, a do kraja nedelje - Žoržinjo Vajnaldum, Memfis Depaj i - potvrda da Ronald Kuman ostaje!

U isto vreme danas stigle su tri važne informacije iz različitih i pouzdanih izvora.

Prva je da su pregovori između Memfisa Depaja i Barse ubrzani i da je klub već pripremio video kojim će promovisati još jedno veliko pojačanje. Ostalo je još samo da utvrde da li će potpisati do 2023. ili 2024. godine i Depaj će i zvanično postati Barsin i dolazi bez obeštećenja.

Druga vest, koju je potvrdio i Fabricio Romano, Žoržinjo Vajnaldum je postigao sve lične uslove i ništa ne sprečava Barsu da do petka ozvaniči njegov transfer. On će takođe potpisati ugovor do 2024.  godine i četvrti je slobodan igrač koji stiže ovog leta.

Treća i najvažnija vest jeste da je Đoan Laporta ipak odlučio da Ronald Kuman ostane i naredne sezone na klupi. Ovu vest potvrdilo je nekoliko pouzdanih izvora iz Katalonije, a očekuje se da se klub i zvanično oglasi ovim povodom najkasnije do petka. 

Laportin ultimatum za Kumana na poslednjem sastanku bio je da Barsa mora da igra ofanzivnije i samo u formaciji 4-3-3, što je njen zaštitni znak. Kuman je na to imao spreman odgovor  o tome  da je prošle sezone morao da se prilagodi i da igra i 3-5-2, jer je imao mnogo problema na krilnim pozicijama. Sada je i Kuman uspeo da uveri Laportu da sa novim igračima konačno može da igra ofanzivnije, u formaciji 4-3-3.

Sve u svemu, do petka će biti ozvaničena trostruka holandska veza - Kuman će dobiti Depaja i Vajnalduma, koje je zahtevao od kako je došao, a onda će Barsa izgledati ovako:

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke