Laportini ultimatumi - Odlazak, raskid, sud ili tribine! Ko je sve na tankom ledu?

Autor: Milovan Longinov
utorak 27.07.2021.
17:01
Izvor: Sportske.net

Predsednik Barse uporan i to donosi rezultate.

EPA-EFE/Andreu Dalmau
EPA-EFE/Andreu Dalmau

Povezane vesti

Burno je u Barseloni i ovog leta, samo što je sada za kormilom Đoan Laporta, a ne Hosep Marija Bartomeu, jer bi u tom slučaju klub verovatno ostao bez Lea Mesija i bankrotirao.

Danas su ponovo u centru pažnje igrači koji odbijaju da smanje plate, odbijaju da olakšaju svoje odlaske, a "najgori među najgorima" su Samjuel Umtiti i Miralem Pjanić, dok su u drugom redu Đordi Alba, Ilaiš Moriba i Osman Dembele. 

Prvo, Umtiti i Pjanić su odbili da pristanu na smanjenje plata, a pritom i otežavaju svoje odlaske. To se naročito odnosi na Umtitija koji i dalje tvrdi da može da uspe u Barseloni. Klub mu je ponudio raskid ugovora i čiste papire, ali je Francuz odbio. Laporta je navodno poručio njegovim agentima da je spreman da ide i na sud ako budu nastavili da odbijaju saradnju. 

Pjanić je nešto blaži, on bi rado otišao, ali ne makar gde i za daleko manja primanja, zato čeka Juventus, jer bi se u Torino rado vratio. I njemu je poručeno da pristane ili na raskid ugovora ili da prihvati ponudu Juventusa, ili će otići na sud. 

Juče smo pisali da je Đordi Alba takođe odbio smanjenje plate, a oko njega su u upravi podeljena mišljenja, jer nisu svi za prodaju. Ipak, Laporta je izričit, neće završiti na sudu, ali će prodati levog beka ako bude potrebe.

I za kraj, Osmanu Dembeleu i Ilaišu Moribi su ponuđeni novi ugovor, kod njih je situacija drugačija, jer klub želi da ih zadrži. Ipak, Moriba je odbio ponudu i zato je sklonjen i čak mu je zabranjeno da trenira i sa B timom. I njemu i Dembeleu je poručeno da će celu sezonu presedeti na tribini ako odbiju novi ugovor i da odu ovog leta.

Međutim, poslednje informacije govore da su za sve krivi halapljivi agenti, te da i Dembele i Moriba žele da ostanu i da ne žele da prave probleme.

Deluje da Laportina čvrsta ruka donosi rezultate, ali da sačekamo...

Ako verujete  da Barsa osvaja titulu, kvota 2,40 je i više nego odlična i možete je odigrati odmah OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke