Lids predstavio najskuplje pojačanje u istoriji, sledi štoperski tandem i borba za Fulamovog junaka!

Autor: Nikola Miloradović
subota 29.08.2020.
12:35
Izvor: Sportske.net

Bjelsa će imati ozbiljan tim na raspolaganju.

EPA-EFE/STRINGER
EPA-EFE/STRINGER

Povezane vesti

Lids junajted se nakon 16 godina vratio u Premijer ligu, imaju velike ambicije, što pokazuju i na transfer pijaci.

Stiglo je ogromno pojačanja, zvanično je kao novi igrač Lidsa predstavljen španski reprezentativac Rodrigo Moreno.

On je doveden iz Valensije, plaćen je 30 miliona evra, "Slepi miševi" bi mogli da zarade još oko 10 miliona na ime bonusa, pa je tako Lids postavio rekord kada su akvizicije u pitanju.

Pre angažovanja Rodriga, Lids je otkupio ugovor Eldera Košta od Vulverhemptona, iz Lorijena je stigao mladi golman Meslije, angažovani su i talentovani napadač Džo Gelhardt (Vigan) i desni bek Kodi Dramej (Fulam U23), dok je na novu pozajmicu iz Mančester sitija doveden Džek Herison.

Španski reprezentativac je prvo veliko pojačanje, a sudeći po pisanju engleske štampe, naredne dve akvicije biće štoperi.



Sledeći bi trebalo da bude nemački internacionalc iz Frajburga Robin Koh, on se pozdravio sa ljudima iz nemačkog kluba i seo na avion, što je potvrdio i na društvenim mrežama.

Tokom vikenda će odraditi lekarske preglede u Lidsu, pre nego što se pridruži reprezentaciji Nemačke, našao se na spisku za susrete u okviru Lige nacija. Dakle, uskoro nas čeka i njegovo ozvaničenje.

Koh bi štoperski tandem mogao da čini sa Kalumom Čejmbersom, mada engleski fudbaler iz Arsenala može da igra i kao desni bek.

Kao i Koh, Čejmbers će Lids koštati oko 15 miliona evra.

Odbrana je jasno najveći Bjelsin problem, Koh i Čejmbers će rešiti dosta pitanja, dok se argentinski stručnjak nada da bi i pitanje levog beka mogao da reši u Londonu.

baner

Naime, on želi junaka Fulama Džoa Brajana.

Odlični Brajan je golom iz slobodnjaka slomio Brentford u finalu plej-ofa za plasman u Premijer ligu, a "Kotidžeri" su ovog leta angažovali mladog Entonija Robinsona iz Vigana i tu Bjelsa vidi svoju šansu.

Ipak, Fulam se neće lako predati, a problem je što Brajana u svojim redovima žele i Vest Brom, Njukasl i Lester.

Postoje i dva alternativna rešenja, hrvatski reprezentativac iz Rendžersa Borna Barišić, kao i levi bek Brentforda Riko Henri.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ja_sam_gavrilo a vi?
Sunday, 30.08.2020
00:37

Kada bi mi neko rekao prije godinu ili dve da ce on preci u Leeds izvrijedjao bih ga. Sjecam se kada je za njega postojalo interesovanje Bayerna,Reala i Barse ali tada su za njega trazili 60mil koliko se sjecam...

avatar
ja_sam_gavrilo a vi?
Sunday, 30.08.2020
00:35

Da mi je neko pricao prije godinu dve da ce on preci u Leeds izvredjao bih ga. Sjecam se