Lion se igra sa vatrom - Ostaju bez najvećeg talenta ikad?

Autor: Nemanja Janošev
utorak 18.01.2022.
13:05
Izvor: Sportske.net

Trenutno su 11. tim Lige 1.

EPA-EFE/Mads Claus Rasmussen
EPA-EFE/Mads Claus Rasmussen

Povezane vesti

Mladi fudbaler Liona i jedan od najvećih talenata francuskog fudbala Rajan Šerki sve je nezadovoljniji u klubu i uskoro bi mogao da ga napusti.

Lion puca po šavovima. Daleko su od svog standardnog nivoa i bitke za Ligu šampiona, finansijska situacija nije ni blizu idealne, a pojedini igrači nezadovoljni su statusom u klubu. Uvek ima takvih, ali retko su to oni najtalentovaniji, pred kojima je karijera i koji su projektovani kao nosioci tima u budućnosti, oni oko kojih bi trebalo da se gradi ekipa.

Rajan Šerki trenutno ima takvu sudbinu. Osamnaestogodišnjak je jedan od najtalentovanijih igrača Lionove akademije koji su ikada viđeni i predviđa mu se svetla budućnost.  No, za sada ne ide kako je planirano i epilog bi mogao da bude njegov odlazak.

Trener Peter Boš nema mnogo poverenja u njega. Šerki, prema pisanjima "Ekipa" pokušava na sve načine da pokaže da zaslužuje minutažu. Ostaje duže na treninzima kako bi što više radio na svojoj fizičkoj spremi, navikava se da igra na krilnoj pozicji, što po vokaciji nije, već je klasičan kreator, te se nadao da će Peter Boš nagraditi njegov trud. No, to nije bio slučaj. Uprkos izostanku trojice napadača zbog učešća na Afričkom kupu nacija (Toko-Ekambi, Kadevere i Slimani), Šerki nije igrao protiv Troe minulog vikenda već je čitav meč proveo na klupi.

To ga je razljutilo, navelo da razmišlja o potencijalnom odlasku, svega 18 meseci pre isteka ugovora. Nekoliko klubova širom Evrope, ali i Francuske se raspituje za njega, međutim, mladi reprezentativac "galskih petlova" bi najradije ostao i bio centralna figura Lionovog projekta u budućnosti. 

Lion je proizveo gro talentovanih fudbalera u prošlosti, a prethodnih godina setićemo se samo Nabila Fekira i Korentana Tolisoa kao najtalentovanijih. Tamo su blistali i Memfis Depaj i Marijano Dijaz, no oni nisu polaznici njihove akademije.

Olako su se odrekli, recimo, Amina Gurija koji je 2020. godine napustio klub i blista noseći dres Nice u ovoj sezoni.

Šerki je ove sezone odigrao svega 290 minuta u Ligi 1, a kada se to raspodeli na 13 mečeva na kojima je bio na terenu dobije se prosek od nešto više od 20 minuta, što je za ovog momka malo.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke