Liverpul je tek počeo - Posle Mekalistera, kreće operacija "prijatelji"

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 08.06.2023.
19:00
Izvor: Sportske.net

Mnogo posla mora da se obavi.

EPA-EFE/Peter Powell
EPA-EFE/Peter Powell

Povezane vesti

Fudbalski klub Liverpul kompletirao je danas transfer Aleksisa Mekalistera iz Brajtona za 35.000.000 funti, uz još 20.000.000 koji će pristići kao bonusi.

To je prvo pojačanje za tim Jirgena Klopa ovog leta - a s obzirom na to da im je neophodno osveženje na brojnim pozicijama - nije poslednje.

"Crveni" će sada moći da se uvere u pregovaračke sposobnosti novog sportskog direktora Jerga Šmadkea koji je promovisan nedavno, ali nije imao preveliki uticaj u sklapanju Mekalisterovog transfera. Taj deo posla obavio je odlazeći Džulijan Vord.

Šmadkeov zadatak biće da angažuje dvojicu mladih Francuza koji takođe pokrivaju pozicije na sredini terena. U pitanju su Kefren Tiram i Manu Kone. Kefren je sin čuvenog Lilijana Tirama, nastupa za Nicu i jedan je od najperspektivnijih veznih fudbalera u Evropi. Što se Manua Konea tiče, istih je godina kao Kefren (22), poseduje odlične fizikalije, ali i zavidnu tehniku. Nastupa za Borusiju Menhengladbah čiji je sportski direktor, zanimljivo je, sin Jerga Šmadkea.

Već su zakazani razgovori sa predstavnicima dvojice, inače, bliskih prijatelja, pa bi uskoro moglo da bude poznato i više detalja kada su potencijalni transferi u pitanju.

Jerg Šmadke je dobio kratkoročni ugovor i ovo će biti njegova prilika da zaradi fotelju na "Enfildu".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke