Liverpul nije dovoljno dobar da čeka

Autor: Nemanja Janošev
utorak 23.08.2022.
11:43
Izvor: Sportske.net

Moraće da reaguju. Čeka nas potencijalno zanimljiv kraj prelaznog roka na "Enfildu"

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Fudbaleri Liverpula poraženi su prošle noći u Mančesteru od najvećeg rivala Junajteda i tako i nakon tri kola nemaju nijednu pobedu u novoj sezoni Premijer lige.

Najgori početak kampanje Jirgena Klopa otkako je stigao, ali i najgori start kluba u poslednjoj deceniji. Liverpul ne liči na sebe, pa nema čak ni obrise onog dominantnog tima koji je Nemac prethodnih sezona dovodio skoro do savršenstva.

Liverpulu je sinoć nedostajala agresija, produktivnost na sredini terena, kreacija i završnica. Isto se može reći i za susrete sa Fulamom i Kristal Palasom gde su uzeli po bod. Pritom, odbrana je delovala potpuno izgubljeno. Van Dajk je grešio gde inače ne. Očajna anticipacija, strah, pas igra, postavka i tromost. Sve to se prepisuje svakom pojedincu ekipe Jirgena Klopa koju je Mohamed Salah doveo do tračka nade da bi iz utakmice protiv Junajteda mogao da se izvuče bod.

Nemac u ovom trenutku ne može da računa na sedmoricu momaka koje vrlo često koristi, a bez nekih očigledno ne može. Van stroja su Ibrahima Konate, Žoel Matip, Tijago Alkantara, Nabi Kejta, Aleks Okslejd-Čembrlen, Dijogo Žota i Darvin Nunjez. Šest od njih sedam su povređeni.

Ukoliko klub ne izađe na tržište, sa ovako raštimovanim veznim redom i Tijagom i Kejtom kojima često nešto fali, Liverpul nije konkurentan ni na jednoj sceni. Stoga je neophodno da krenu u poteru za veznim igračem i oni su toga svesni. Uostalom, početkom leta želeli su Orilijena Čuamenija, ali su izgubili rat sa Real Madridom. I, tu se završila potera za vezistom. Džud Belingem je planiran za sledeće leto kada će Borusija želeti da ga proda, ali Liverpul nema luksuz da čeka na Engleza.

Spominje se Brajtonov Mozes Kaisedo, dok bi Klop mogao da pogleda slučaj Jurija Tilemansa iz Lestera. Ugovor mu ističe narednog leta, želeo bi da promeni sredinu, ali Liverpul bi morao da plati 25.000.000 funti. Pitanje je samo da li bi dolazak Tilemansa ujedno ugrozio transfer Belingema idućeg leta. Veznom redu je neophodno osveženje nakon što Henderson ulazi u 33 godinu i ume učestalo da se povređuje, a fudbal Džejmsa Milnera, mimo njegove strastvene bitke, ostao je u 2004. godini.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke