Liverpul pametno došao do novca, sada kreće nova potera!

Autor: Nemanja Janošev
sreda 21.07.2021.
08:22
Izvor: Sportske.net

Ponuda za Španca je na stolu.

 EPA-EFE/-
EPA-EFE/-

Povezane vesti

Fudbaler Atletiko Madrida Saul Niguez neće završiti u željenoj Barseloni, sudeći prema izjavi njegovog trenera Dijega Simeonea, ali i najavama španskih medija.

Iako su dva tima uspostavila ozbiljne kontakte kako bi izvršili razmenu fudbalera, do dogovora nije došlo. Naime, Barselona je ponudila Atletiko Madridu Antoana Grizmana, kako bi se rešila njegove astronomske plate i mogla da neometano da posluje, dok bi u suprotnom smeru krenuo Saul Niguez, velika želja Liverpula.

No, ta razmena je propala. Barselona je zahtevala još 15 miliona evra zbog razlike u ceni igrača, ali nije poznato da li je to bila inicijalna kapisla za pucanje dogovora.

Tako je Saul ponovo postao meta Liverpula, od kojeg je prema najavama španskih medija, stigla ponuda od 40 miliona evra, viša nego li nešto ranije, kada su je Madriđani odbili. Saul ne bi imao ništa protiv ni da se preseli u Englesku, s obzirom na to da mu se ne smeši velika minutaža kod Simeonea u novoj sezoni.

Liverpul bi dobio pouzdanog vezistu, radilicu, koji ume da bude opasan i za protivnički gol. Odlascima Marka Grujića, Taiva Avonjia i potencijalne prodaje Harija Vilsona Fulamu, Liverpul može da prihoduje oko 35 miliona funti, što je približno Saulovoj ceni. Od tri igrača koja nisu bila ni blizu prvog tima, do veziste Saulovog kalibra. Reklo bi se da je to odličan posao.

Takođe, postoji i mogućnost da se u transfer uključi Đerdan Šaćiri, pa čak i Džordan Henderson, s kojim pregovori u vezi sa novim ugovorom ne idu baš najbolje.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke