Liverpul sprema potpunu rekonstrukciju napada - Novi Kai Haverc zalog za budućnost?

Autor: Nemanja Janošev
subota 08.05.2021.
10:10
Izvor: Sportske.net

Nova bundesligaška senzacija.

EPA-EFE/Clive Brunskill
EPA-EFE/Clive Brunskill

Povezane vesti

Uprava Liverpula planira da dodeli poveća novčana sredstva treneru Jirgenu Klopu kako bi se tim osvežio i ponovo bio konkurentan što u Premijer ligi, što u Evropi.

Budućnost napadačkog trija Liverpula, koji podrazumeva Mohameda Salaha, Roberta Firmina i Sadija Manea, više nije tako svetla u ovom klubu. Brazilac i Senegalac su podbacili ove sezone, u konkretnom smislu, za razliku od Salaha koji je ubedljivo najbolji strelac ekipe, pa bi nekom od njih dvojice mogla biti otvorena vrata za odlazak.

Ni sa Salahom nije ,,čista situacija''. Kako je i sam nedavno priznao, uprava još nije razgovarala sa njim u vezi sa budućim koracima, pa njegov status, za sada, ,,visi u vazduhu''.

Spekulacije sa Ostrva su se ponovo pojačale u vezi sa interesovanjem Liverpula za Džejdona Sanča, ali pretpostavlja se da bi njegov dolazak bio uslovljen prodajom nekog od trojice pomenutih napadača. 


EPA-EFE/SASCHA STEINBACH

Diogo Žota je pokazao da je pravo pojačanje, finišer koji je bio potreban ekipi Jirgena Klopa i koji je ove sezone igrao izuzetno dobro, dok je bio zdrav. On bi trebalo da bude nosilac napada u budućnosti, a osim Sanča, koji bi mu pravio društvo na krilu, spominje se i novi Kaj Haverc. U pitanju je još jedan biser iz Bajer Leverkuzena - Florijan Virc - navodi ,,Liverpul Eho''. Ofanzivac, koji se najbolje snalazi u ulozi iza najisturenijeg fudbalera ekipe, može da pokriva i poziciju krila.

Ono što Liverpulu može da napravi problem, jeste njegova cena, budući da je pre nekoliko dana potpisao ugovor sa Bajerom do 2026, koji je želeo da otera zainteresovane klubove za drugog najmlađeg strelca u istoriji Bundeslige.

Možda se ,,crveni'' ipak okrenu svom domu ukoliko utvrde da je Virc ,,nedostižan'' i u prvi tim uvrste jednog od najtalentovanijih engleskih mladih fudbalera. Reč je o Harviju Eliotu, kojeg su prošlog leta poslali na pozajmicu u Blekburn, a sa svojih 18 godina, tamo naprosto blista. Odigrao je čak 40 utakmica u Čempionšipu ove sezone i imao učinak od šest pogodaka i 11 asistencija.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke