Liverpul spremio 100.000.000 evra za dvojicu, sve glasnije o odlasku Salaha!

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 09.06.2024.
11:15
Izvor: Sportske.net

Burno u Liverpulu.

EPA-EFE/MOHAMED HOSSAM
EPA-EFE/MOHAMED HOSSAM

Povezane vesti

U petak i zvanično kreće prelazni rok. 

Liverpul kreće u novu eru, čini se da se sada prave najvažniji koraci jer će prelazni rok odlučivati o poziciji kluba sa "Enfilda" na kraju sledeće sezone, očekuje se da se napravi nekoliko dobrih poteza i pregovori sa velikim brojem igrača su odavno započeti. 

Arne Slot ima svoje želje, a Ričard Hjuz, sportski direktor kluba ima posla preko glave. 

Najnovije ime koje se spominje jeste Jankuba Minteh, momak iz Gambije koji je prethodnu sezonu proveo upravo kod Slota u Fejenordu.

Ovaj momak je bio pozajmljen iz Njukasla, a Slot ga želi po svaku cenu u Liverpulu jer se radi o veoma mladom (19) krilnom igraču koji poseduje kvalitete koje Slotu odgovaraju za njegov sistem igre. 

Njegova cena nije mala, "svrake" traže oko 50 miliona evra, ali povoljna okolnost za Liverpul je ta što Njukasl ima problema sa Finansijskim fer-plejom. 

Želi Slot i igrača sredine terena i oko je bacio na Edersona iz Atalante, ovaj momak je takođe veoma skup, oko 50 miliona evra, ali konkurencija je velika jer je i Arsenal uključen u bitku za ovog momka. 

Brazilac ima 24 godine i za mnoge je idealno rešenje za Liverpul. 

Florijan Virc je još jedan od igrača koji je meta Liverpula, i to dugoročna, ali je on daleko bliže Real Madridu i to od naredne sezone (2025-26), pa Liverpul polako gubi bitku sa aktuelnim šampionom Evrope. 

Odlasci?

Uvek je u prvom planu Mohamed Salah, čini se svaki prelazni rok poslednjih par godina, ali Egipćanin uporno ostaje na "Enfildu". 

Da li će tako biti i ovog leta? Njegov ugovor ističe na kraju sezone 2024-25 i već od januara bi mogao da pregovara sa drugim klubovima kako bi otišao bez obeštećenja na kraju svog ugovora, ali postoji verovatnoća da napusti klub i ovog leta i najnoviji klub koji bi mogao da se javi jeste Galatasaraj, kako su naveli turski novinari. 

Galata traži superstara, igrača koji će dodatno podići ekipu, baš dosta se ulaže u fudbal poslednjih nekoliko godina u Turskoj i čini se da bi vrhunac svega bio dolazak Salaha. 

Podsetimo, jedno veliko ime je već stiglo u Tursku, to je Žoze Murinjo koji je preuzeo Fenerbahče. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke